EMITT FUARINDA IĞDIR DİLLERE DESTAN

Tarih : 2017-01-28 / Kategori : Kültür & Sanat

EMITT FUARINDA IĞDIR DİLLERE DESTAN

           Doğu Akdeniz ve Avrasya bölgesinin en önemli turizm buluşmasını gerçekleştiren ve dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMITT Fuarı, 21. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

 

            Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile Perşembe açılışı yapılan fuar, pazar gününe kadar devam edecek. Fuarda diğer yörelerin yanı sıra Iğdır’ın kültürel, turistik ve yöresel değerlerinin tanıtıldığı stant ilk günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılandı. Standı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere Iğdır yöresine ait tatlar da ikram edildi.

             Fuar da açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Uşak Valisi Ahmet Okur, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’ın yanı sıra, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yiğit, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, Tuzluca Belediye Başkan vekili, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Melekli Belediye Başkanı Ali Varol, Halfeli Belediye Başkanı Reşat Başkara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz,  Iğdır’ın İşadamları, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve İstanbul’da yaşayan Av. M. Salih Şıktaş ve Iğdırlılar katıldı.

           Fuar’ın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, fuara katılım göstenen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Bakan Avcı, “1950’lerde 25 milyon olan uluslararası turist sayısı bugün 1 milyar 200 binin üzerine çıktı. Bu sayı yakın zamanda 2 milyarın üstüne çıkacak. Dolayısıyla her ülke istenildiğinden de fazla turist ağırlayacaktır. Turizmdeki rekabet yıkıcı olmamalı, dünya barışına katkı sağlamalıdır. Bu kapsamda bu fuar, tüm dünyaya ve dünyayı yaşanmaz bir hale getiren karanlık güçlere karşı bir meydan okuma alanı. Bu meydan okumaya ve mücadeleye katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın sadece Türkiye turizmine değil, dünya turizmine ve barışa katkı sağlayacağı inancındayım.” dedi.

           Dünya’nın 5’inci büyük turizm fuarında Iğdır’ın değerlerini tanıtıyor olmak şehrimiz için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Murat Yikit, Iğdır’ı tanıtmak için yapılması gerekenleri yapmaya hazır olduklarını belitti. İyi bir hazırlık yaparak burada olduklarını ifade eden Başkan Yikit, “Vatandaşlarımızın standımıza yoğun bir ilgisi var. Tarihi ve turistik değerlerimizle buradayız. Eşsiz güzelliği ve on iki ay karlı Ağrı Dağımız var. Şehrimizi eskiden olduğu Doğu’nun parlayan bir incisi haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul’da bulunan tüm hemşehrilerimizi Iğdır’a standımıza bekliyorum.” Diye konuştu.

         Kültür ve turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’a Iğdır yöresine has Karabağ kilimi hediye etti.  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman ise Iğdır standını gezerek, “Her insan hayatında mutlaka Iğdır’ı ziyaret ederek, Iğdırdaki güzellikleri görmelidir. Iğdırın Al Elmasını dalından yemelidir. Bu güzel kilim için hediyeniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

         Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz “Ağrı Dağı, Tuz mağaraları, Iğdır Ejder Kervansarayının öne çıkan merkezlerdir. Serhat şehrimiz Iğdır’ın bulunduğu bölgenin tarih boyunca ticari geçiş yollarının merkezinde olması nedeniyle ‘kavimler kapısı’ niteliği taşıdığı ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yaptığını dile getiren Engindeniz, açık hava müzesi özelliğine sahip serhat şehrimizin kültür turizminin yanı sıra dağcılık, trekking, yayla turizmi, botanik turizmi, inanç turizmi, kuş gözlemciliği, ve kış turizmi bakımından sınırsız imkanlar sunduğunu, modern konaklama seçeneklerinin yanı sıra her türlü konaklama talebine uygun seçeneklerin de yer aldığını “ belitti.

          Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Cumartesi tüm illerin turizm stantlarını gezeceği belirtildi. Kar yağışının turizm fuarını ziyaretçi sayısı anlamında olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.