SERKA, İşadamlarına Cazibe Merkezleri Programını tanıttı

Tarih : 2017-02-04 / Kategori : Gündem

SERKA, İşadamlarına Cazibe Merkezleri Programını tanıttı

           Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA), İstanbul’daki işadamlarına yönelik düzenlediği Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan başkanlığında yapıldı.

 

    Yatırım-Destek Hamlesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 23 kenti kapsayan cazibe merkezleri programının İstanbul Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla yapıldı. Toplantıya Bakan Arslan’ın yanı sıra Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Dağan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Kars Belediye Balkanı Murtaza Karaçanta, Ardahan İl Genel Meclis Başkanı Taviddin Coşkun, Kars İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan ve Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile işadamları ve dernek temsilcileri katıldı.
    Cazibe merkezleriyle ilgili sunum yapan SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 23 kenti kapsayan Cazibe Merkezleri Programı proje toplama sürecinin 24 Ocak tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla başladığını hatırlattı ve 27 Şubat tarihinde birinci çağrının tamamlanacağını söyledi. Programın Kalkınma Bakanlığı tarafından koordine edileceğini belirten Kapu, başvuruların doğrudan Kalkınma Bankasına yapılabileceği gibi Ajans’ın Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine de yapılabileceğini ifade etti.
    PROGRAMIN ÖNCELİK KRİTERLERİ
    SERKA Genel Sekreteri Kapu, desteklenecek yatırımlara ilişkin öncelik kriterleri hakkında şu bilgileri verdi: “Program kapsamında imalat, sanayi sektörleri ile çağrı merkezi ve veri merkezi sektörü desteklenecektir. Yatırım, yapılabilir ve sürdürülebilir bir projeye dayanacak, illerde ve bölgelerde arz ve talep dengesi gözetilerek atıl kapasite oluşturulmayacak. Yatırımlarda asgari 30 kişilik istihdam şartı (çağrı merkezleri için 200 kişi), proje ile ilgili alanda tecrübe sahibi olmak, organize sanayi bölgesinde bulunması, yerli makine/teçhizat kullanımı, yerli teknoloji kullanımı, yatırımın ileri geri bağlantıları ile diğer alt sektörleri tetikleyecek nitelikte olması, ihracat taahhüdünün olması, yatırımın asgari yüzde 30 oranında öz kaynakla gerçekleştirilmesi ve desteğin öz kaynak ile orantılı kullandırılması gibi kriterlere öncelik verilecektir.”
    Kapu’nun sunumunun ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan ile Ardahan Valisi İbrahim Özefe program hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmalarda, işadamlarına bölgede yapılacak yatırımlar için kurumlar nezdinde her türlü desteğin verileceği vurgulandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası