AYAĞININ TOZUYLA İLK AMELİYATINI YAPTI

Tarih : 2017-02-10 / Kategori : Sağlık

AYAĞININ TOZUYLA İLK AMELİYATINI YAPTI

Göğüs cerrahi uzmanı op. Dr. Kubilay İNAN görevine başladığı ilk hafta İsa BEYDÜZ adlı 53 yaşında ki Iğdırlı hastayı ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu.

 

Iğdır’da göğüs cerrahi hekimi olmaması nedeniyle Kars' a tedavi amaçlı sürekli gidip gelen hasta 30 yılı aşkın süreyle sigara kullandığını ifade ediyor. Son 4-5 ayda iki kez sağ akciğerinde Pnömotoraks diye isimlendirilen akciğer patlaması ve sönmesi gerçekleşmiş. Göğsüne yerleştirilen tüp ile 3-4 aydır hayatını sürdüren hastanın nefes darlığında artma ve göğüs kafesinde şişme şikâyeti üzerine Iğdır devlet hastanesi acil servisine başvurmuş.
Acil servis tarafından göğüs cerrahisi uzmanı Op. Dr. Kubilay İNAN’ a yönlendirilen hastaya gerekli tüm tetkikler ve operasyona uygunluk değerlemeleri yapılarak cerrahi tedavi planlandı ve hastaya yatış verildi.
    Çekilen yüksek çözünürlü akciğer tomografisinde akciğerde amfizemli  büller oluştuğu (balonlaşma) ve patlamış bozuk akciğer alanları tespit edildi.
    Operasyona hazırlanan hastanın ameliyat engel durumu olmadığı tespit edildi.
Hasta 02.02.2017 tarihinde operasyona alındı. Bozulmuş ve patlayarak hava kaçağına neden olan akciğer bölgesi operasyon ile temizlenerek çıkartıldı.
    Operasyondan sonra konuşan hasta İsa BEYDÜZ ‘şimdiye kadar Erzurum’a Kars’a sürekli tedavi için gidip gelmekten perişan olmuştum.  Yanımda göğüs tüpü taşımaktan bıkmıştım. Doktorumdan Allah razı olsun sayesinde kısa bir süre sonra göğüs tüpünden kurtulacam.  Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum.’ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.