VALİ AHMET TURGAY ALPMAN AĞRI DAĞI’NIN 2100 METRESİNDE GÖREV YAPAN JANDARMAYI ZİYARET ETTİ

Tarih : 2017-02-18 / Kategori : Genel Haber

VALİ AHMET TURGAY ALPMAN AĞRI DAĞI’NIN 2100 METRESİNDE GÖREV  YAPAN JANDARMAYI ZİYARET ETTİ

     Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Taner Güneş, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik İle birlikte Iğdır Korhan karakolunu ziyaret ederek burada görev yapan Askerlere moral verdi. 

       Iğdır Merkez Suveren karakoluna inen Helikopterle Ağrı Dağının  2200 Metresinde bulunan Korhan Jandarma Karakoluna giden heyet Karakolda Askerlerle birlikte yemek yedi. Askerler tarafından Karşılanan vali Alpman, burada yaptığı konuşmada “Devletimiz terörle mücadeleyi sizlerle birlikte kararlılıkla sürdürüyor. Sizler mücadele ediyorsunuz fedakârca çalışıyorsunuz sizlere çok şeyler borçluyuz. Sizlerde kararlısınız. Bu Vatan için hayatınızı ortaya koydunuz. Gerektiğinde şehit oluyorsunuz. Çok zor koşullar burası terörün kökünü kazıyacağız vatan, halkımız sizlere minnettardır. Hepinize başarılar dilerim. 2050 metrede Korhan Jandarma karakolundayız. Mehmetçiklerimiz zor şartlarda burada vatan için nöbet bekliyorlar terörün kökünü kazımak için çalışıyorlar.  Allah onlara güç kuvvet versin ”dedi.
        Iğdır  jandarma Alay  komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, de Ağrı dağı Türkiye’nin en yüksek dağıdır. Bu dağda tek karakol Korhan Jandarma karakoludur. Korhan Jandarma karakolu Ağrı Dağının kuzeyinde tam ortasında stratejik konuma sahip bir karakoldur. Bu karakol bölgedeki  bölücü terör örgütü faaliyetlerine engel olmaktadır Yine kaçakçılığa ve yasa dışı giriş çıkışlara  engel olmaktadır. Ağrı dağının ortasındaki tek karakoldur.Bu karakol sayesinde bölgede çok geniş alanda etkin bir şekilde alan kontrolü ve hakimiyeti sağlamaktayız. Bölge stratejik konum itibariyle önemlidir. Bölgede jandarmamız, komondamız özel hareket polislerimiz ve korucularımızla el birliği ile milletimizin refah ve huzuru için gece gündüz demeden soğuk sıcak demeden operasyonlarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar operasyonlarımıza devam ettik bundan sonrada devam edeceğiz. ”şeklinde konuştu.
        Askerler de karakolda vatan için nöbet tutmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.