“MİLLİ SPORCULARDAN VALİ ALPMANA ZİYARET ”

Tarih : 2017-02-21 / Kategori : Spor

“MİLLİ SPORCULARDAN VALİ ALPMANA ZİYARET ”

           Muay Thai Milli Takım Antrenörü Zekeriya Mert, Muay Thai Antrenörü Özer Parlar, Avrupa Muay Thai Şampiyonu Yalçın Atabey, Wushu Balkan 3.sü Metin Sever, Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Yaycı spor kulübü ve Polis gücü spor kulübü sporcuları, İl Spor Müdür vekili Ali Durna ve İl Özel idare genel sekreteri Ferhat Akkuş beraberinde Vali Alpmanı makamında ziyaret ettiler.

 

Vali Alpman yaptığı konuşmada; Antrenör İdareci ve sporcularımızın ziyareti bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Öncelikle bu büyük başarıya imza atan bizi gururlandıran sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Spor her alanda topluma fayda getirmiş, alışkanlıkların düzelmesine ve sağlığımıza olumlu etki sağlamıştır. İlimiz sporcularının gayretli çalışması ve başarıya ulaşmaları noktasında sıkıntı yaşıyor maddi olanaksızlıklar yüzünden yarışmalara katılamıyorlar, bizim üstümüze düşen her ne varsa elimizden gelenin fazlasını yapmaya ve yaptırmaya hazırız. Bu sporcularımızın yarışmalara katılması hususunda yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa çözebilmek için iş adamları ve kurum amirlerinin de bulunduğu bir buluşturma toplantısı yaparak çözüm olmaya başarıların artmasını sağlamaya çalışacağız, şeklinde konuştu.
    İl spor müdür vekili Ali Durna ve Özel İdare Genel sekreteri Ferhat Akkuş’ta;Bizler sporun daha iyi yere gelmesi için bütçemizin el verdiği izin neticesinde desteklerimizi dönem dönem yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam edeceğiz. İş adamlarımızın ve bizlerin el ele vererek bu tür ciddi bir çalışma olan sporun yaygınlaşması ve gelişmesi için duyarsız kalmayarak çözüme ulaştırma gayretinden kaçmayacağımızı bu spor camiasının bilmesini istiyoruz. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Başarılarının imzasında katkımızın olacağını bilmelerini istiyoruz diye konuştular.
    Ziyarette konuşan Milli Antrenör Zekeriya Mert ve Özer Parlar da; Antalya ilinde düzenlenen Avrupa Muay Thai Şampiyonasında büyük başarı elde ederek Avrupa Şampiyonu olan sporcumuz Yalçın Atabey ve Edirne ilinde yapılan Wushu Sanda Balkan Şampiyonasında Balkan 3.sü olan Metin Sever ilimiz de yapılan bireysel sporlarda gelinen başarının sadece 2 örneğidir. Öncesinde ki başarılarımız bunun ispatıdır ve sonrasında gelecek diğer başarılar da bunun ispatı olacaktır. Bu tür ilimizin tanıtımına ve ilimiz sporunun kalkınmasına yüzde yüz katkı sağlayan mucizevi sistem olan sporun desteklenerek gelişimine katkı sağlanması noktasında ilimizin gerek kurumsal anlamda gerek toplumsal anlamda zayıf olduğunun altını çizmek istiyorum. Spor çocuk ve gençlerimizin psikososyal, fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamakta. Okullarına, genel kültür kapasitelerine, sosyal iletişimlerine, kişisel gelişimlerine etki ederek çocuk ve gençlerimizi hayata hazırlar. Milli ünvanı kazandırarak üniversite kapısından içeri girmelerini sağlar. Daha sayamıyacağımız kadar çok geleceklerine katkıda bulunur. Biz kulüpler olarak desteklenmek istiyoruz, görmezden gelinmek istemiyoruz, çocuklarımızın ve gençlerimizin gece gündüz çalışarak elde etmiş oldukları bu becerilerin toplumumuzun duyarsızlığı yüzünden heba olmasını istemiyoruz. Iğdır halkını kurumlarını ve iş adamlarını kendi çocuklarına ve gençlerine sahip çıkmaya davet ediyor bütün Iğdır halkına şimdiden gösterecekleri duyarlılıktan ötürü teşekkür eder saygılarımızı sunarız.
    Bizi makamına kabul eden duyarlılığıyla ve samimiyetiyle destek sözü veren Valimiz sayın Ahmet Turgay ALPMAN’a, Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat AKKUŞ ve İl spor müdür vekili  Ali DURNA’ya konuyla yakından ilgileneceklerinden ötürü şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.