IĞDIR’DA MEYDANA GELEN KAZADA YARALANANLARA ZİYARET

Tarih : 2017-02-21 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA MEYDANA GELEN KAZADA YARALANANLARA ZİYARET

        Iğdır'da iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan yolcuları Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman, Ali Meclis başkan yardımcısı Azer Zeynelov, İç İşleri Bakan yardımcısı Sebuhi Nevruzov, Sağlık bakanı  Niyazi  Mevruzov, Azerbaycan  Kars baş konsolosu Nuri Guliyev, Iğdır temsilcisi Behbud  Gadalı  ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Iğdır devlet hastanesi Başhekimi Nevruz  Erez’den hastaların durumu hakkında bilgi aldılar.

 

         Kazada yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman “üzücü bir kaza gönül isterdi ki olmasın hayatın kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 3 kişi Erzurum 1 kişi  Kars ‘a sevkedilmiştir. 3 kişi yoğun bakımda diğer hastalar  ise Iğdır devlet hastanesinde tedavi altında “şeklinde konuştu.
            Ali Meclis başkan yardımcısı Azer Zeynelov, Çok üzüldük heme Azerbaycan hem de Türkiyeli gardaşlarımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Üzücü bir hadisedir gönül isterdi ki olmasın artık olmuştur. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet ailelerine sabır yaralılara da şifa diliyorum. Iğdır devlet hastanesi yetkililerine Iğdır  valiliğine ilgilerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. 
                Kazada  hayatın kaybedenlerden 2 kişinin  kimliği tespit edilemedi. Bu arada Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman yazılı açıklam yaparak şu görüşlere yer verdi.: Azerbaycan Cumhuriyeti Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin, Iğdır İli Aralık İlçesinde bulunan Nahcıvan Sınır Kapısı Dilucu Gümrük girişi mevkiinde, (20.02.2017) bu sabah saatlerinde, Iğdır istikametinden Nahcivan istikametine hareket halindeki yolcu otobüsü ile karşı istikametten gelen yolcu otobüsün çarpışması sonucunda, ilk belirlemelere göre çoğunluğu yabancı uyruklu ( Azerbaycan ve Nahcivan Vatandaşı ) yolculardan olmak üzere; kazada, 8 kişinin olay mahallinde öldüğü, 1' i Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve 27 kişinin Azerbaycan ve Nahcıvan uyruklu olmak üzere toplam 28 kişinin de yaralı olduğu bilgisine ulaşılmış, olayı haber alan Iğdır Valisi Ahmet Turgay ALPMAN olay mahalline bizzat giderek çalışmaları yakından koordine etmiş yaralılarla bizzat ilgilenmiştir. Ölü ve yaralıların kesin kimlik tespitlerinin belirlenmesi ardından son durum hakkında ayrıca açıklama yapılacağı bildirilmiştir.
    Valimiz . Ahmet Turgay ALPMAN, yapmış olduğu açıklamada ; '' Bu elim kazada hayatını kaybeden ve yaralananların çoğunluğunun Azerbaycan uyruklu olduğunun tespit edildiğini, 2' si Türkiye Cumhuriyet vatandaşı, 26' sı Azerbaycan ve Nahcivan vatandaşı olmak üzere toplam 28 yaralının kimlik tespitinin yapılmış olduğunu, hayatını kaybeden 8 kişinin  kimliklerinin ise otopsi sonucu 6'sının kimliğinin belirlendiği  4'ünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 2'sinin ise Azerbaycan vatandaşı olduğu, diğer 2 kişinin ise kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini" belirtti.
    Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, ailelerine sabır ile metanet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haber: Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası