KARAKOYUNLU İLÇESİNDE ÇİFTÇİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Tarih : 2017-02-22 / Kategori : Genel Haber

KARAKOYUNLU İLÇESİNDE ÇİFTÇİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

             Karakoyunlu İlçesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

 

        Karakoyunlu Ahmet Ali DÖNMEZ Anadolu Lisesinde  gerçekleştirilen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcıları Aziz DURAK, Esin PARİN, Şube Müdürleri Fidan GONCA, Kürşat TÜRKELİ, TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç ÖZDEMİR,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemil ARAT, Karakoyunlu Ziraat Odası Başkanı Tuncay KALKAN, Köy mahalle muhtarları ve çok sayıda önder çiftçi katıldı. 
    Toplantıda konuşan, TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç ÖZDEMİR, bu yıl çiftçilere büyük bir müjde vereceklerini belirterek, İlk defa kuraklık, tarımsal sigorta kapsamına alınıyor. 
    Buğday üreticileri de kuraklığa karşıda buğday ürünlerini teminat altına alabilecekleri gibi büyük ve küçükbaş hayvan üreticileri de hayvanlarını hırsızlığa karşı TARSİM güvencesi altına alabileceklerdir. 
    Burada çiftçinin ödeyeceği yüzde 60’lık primi devlet ödeyecek, yüzde 40’lık primi ise çiftçilerimiz karşılayacaktır.
     Bu uygulama için 28 Şubat tarihine kadar başvuru yapılabilecektir.” dedi
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemil ARAT çiftçilerin tarım desteklemeleri ve sigortaları hakkında sorulan sorulara kurum olarak tek tek cevap verdiklerini, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını ifade etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.