HOCALI FACİASI 25. YILINDA ANILDI

Tarih : 2017-02-25 / Kategori : Genel Haber

HOCALI FACİASI 25. YILINDA ANILDI

         Hocalı katliamının 25. yıldönümü nedeniyle Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunun destekleri ile Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu(Taddef)  Iğdır Azerbaycan Evi tarafından bir etkinlik düzenledi.

 

        Zübeyde Hanım Bulvarında düzenlenen Hocalı Faciası etkinliğine Vali vekili Bilgehan  Karanfil,Emniyet  Müdürü Orhan Çevik,Jandarma Alay komutanı Kahraman Dikmen  ,Azerbaycan Kars başkonsolosu Nuri Guliyev,Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Murat Aydoğdu, Azerbaycan Kars Baş konsolosluğu Iğdır Temsilcisi Behbud Gadalı, İş Kur  Müdür vekili Bülent Dilmen, MHP ilçe başkanı Yaşar Çecen,Türk Eğitim Sen il Başkanı Ali Arslan,Türk Kadınlar Derneği başkanı Sabiha Sever, Kafkas Çeçen Derneği Başkanı Muharrem Çeçen, Ülkü Ocakları başkanı Arif Güler, Iğdır Azerbaycan Kültürünü yaşatma Derneği Başkanı  Ziya Zakir Acar, Zabıta Müdürü Erdal Bagane, Eczacılar Odası başkanı Nazım Karadağ, Haber-Sen başkanı Cafer Alakaş, Aralıklılar dayanışma derneği başkanı Kamber Güzelkaya ,Kafkas Çecen Derneği başkanı Muharrem Çecen,SGK il müdürü Emin Öztürk, Müdür yardımcısı Hasan Özsoylar,protokol  üyeleri vatandaşlar katıldı.
         Program Saygı duruşu ve Kuranı Kerim Okunmasıyla başladı. Ehlibeyt Alimler Derneği üyesi Veli Beder,Kuran Okuyarak Türkiye Azerbaycan da ki bütün şehitler için dua etti.Beder,Kerbela olayı yaşanmasaydı insanlık buna müsaade etmeseydi.Bugün Filistin ve  Hocalı da ki olaylar olmazdı.”dedi.                   
            Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu(Taddef) genel başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Serdar Ünsal yaptığı konuşmada şunalrı söyledi:”     Hocalı katliamının 25. yıldönümü nedeniyle burada toplanmış bulunuyoruz.25 yıl önce gözü dönmüş Ermeniler Hocalı’ya saldırmış burada masum savunmasız insanları öldürmüşlerdir. Ermenilerin gerçek yüzünü Hocalı da görmek mümkün.
     Çünkü 1915 -20 yılları arasında uyguladıkları vahşeti 1992 de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı’da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk'ü zor durumdadır. 26 Şubat günü Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda insanlık tarihi için de kelimenin tam anlamıyla kapkara bir sayfadır. Ermenilerin Hocalı da yapmış olduğu vahşice soykırım aslında hür dünyanın insanlığın utanç günüdür Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermeniler 26 şubat 1992 yılında da düşmanlıklarını bir kere daha göstermiş hür dünyanın gözü önünde Türk katliamı yapmıştır.Bu katliama da insan hakları dünya insanlığı seyirci kalmıştır.
       Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir.Bugün Hocalı'da ,Karabağ da binlerce insanı kadın ,çoluk çocuk demeden katliam yapan Ermenilerin dedeleri, babaları geçmişte de Iğdır ve çevresinde binlerce insanı diri diri damlara doldurup yakmışlardır. Buda gösteriyor ki Ermeniler kan dökücü Türk düşmanı olan bir millettir.
       Ermeni caniler, şehitlerimizi acımasızca, gözlerini oyarak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin birçoğunun cesetleri yakılmıştır.
          Neden Hocalıda yapılan vahşeti Azerbaycan Türküne karşı yapılan bir soykırım olarak tanımıyorsunuz?  Neden Ermenistan´ın Azerbaycan topraklarının 25%`nin işgaline AGİK kararı da ortadayken göz yumuyorsunuz? Yoksa dünyada hukuk sadece haksızda olsa, Ermeniler için mi var?   
 Bu çifte Standard karşısında yüzünüz neden kızarmıyor? Hocalı’da, Şuşa’da, Lâçin’de Kelbecer’de, Ağdam’da, Cebrail’de yaşanan soykırımı UNUTMADIK. UNUTMAYACAĞIZ.   Ermenilerin gerçek yüzünü her yerde anlatmalıyız" Şehit olan Azerbaycan’ın kahraman evlatlarını saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.
            Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev’ de “5  gün önce Iğdır da kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 
    Birlik içinde olmalıyız. Ermeniler Türk milletinin düşmandır. Hocalıda yapılan katliamı bile  bile  Avrupa görmezden geliyor.Sözde soykırım iddialarına destek veriyor.1992 yılında 25 yıl önce dökülen kan hala kurumadı. hırsız ev sahibini bastırır gibi Ermeniler ve Avrupa bağırıyor. Hırsız suçunu bastırmaya çalışıyor. İki devletimizin büyükleri birbirini sevmekte birbirine sahip çıkmakta Hocalıyı unutmamamız için birlik beraberlik içinde olmalıyız.Hocali faciasını Ermenilerin yaptığı katlamaları her alanda analtmalıyız. Bu acılı günümüzde aramızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.
            Daha sonra “Hocalı Faciası” konulu Şiir, Kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.