Hocalı Katliamı konferansla anıldı

Tarih : 2017-02-27 / Kategori : Genel Haber

Hocalı Katliamı konferansla anıldı

        Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ve Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneğince Hocalı katliamının 25. Yıl dönümü nedeniyle bir konferans  düzenlendi.

 

            Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen programa Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma Komutanı  Kahraman Dikmen, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar , Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Serdar Ünsal ve vatandaşlar katıldı.               
              Konferansta konuşan    Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanının bir gazeteciye verdiği röportajda, "Azerbaycanlılar zannediyorlardı ki biz kadın ve çocuk öldüremeyiz. Ders olsun bu onlara. Bilsinler ki kadını da çocuğu da öldürürüz" şeklinde açıklama yaptığını belirterek, "600 sene imparatorluk yapmış Osmanlı, işgal ettiği ve gittiği topraklara katliam götürmedi. 
    Kültür götürdü, oranın kültürünü almayı başardı. Biz buyuz, öldürmek ve katletmek için yokuz. Ama Hocalı ve Bakü'de geçtiğimiz asrın başı ve sonunda da Türk olduğumuz için katledildik" dedi.
                Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar ise, "Azerbaycan denince aklımıza hep Bakü katliamı, Karabağ işgali ve Hocalı'da yapılan soykırımlar gelir. Bunlar bölgede stratejik olmanın bedelidir. Avrupa ve Asya ülkeleri arasında ekonomik ve politik ilişkilerin gerçekleşmesinde Azerbaycan'ın elverişli coğrafi konumu tarihten beri bilinmektedir. Azerbaycan, Batı ile Doğu arasında altın köprü rolünü oynamaktadır" şeklinde konuştu.
         Atatürk Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Kerem karabulut’ta, Dağlık Karabağ ve Ermeni saldırganlığına değinerek, Ermeniler her zaman saldırgan bir millet olmuşlardır. Şu anda Dağlık Karabağ’ı işgal etmişlerdir. Bu topraklardan çekilmeleri gerekir. Fakat sırtlarını dayadıkları ağababaları Ermenilere destek veriyor. Aslında Azerbaycan işgal altındaki toprakları geri alacak güçtedir.”dedi.
    Prof. Dr. Veli Baxsaliyev,Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Yüksel’de Ermenilerin Hocalı’ya yaptıkları saldırıyı, Hocalı faciasını anlattılar. Konferans sonunda Hocalı  katliamı ile ilgili  fotoğraf sergisi gezildi.
            Konferansa katılanlara plaket verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası