Yeni yöntemle yapılan varis ameliyatı artık çok konforlu

Tarih : 2017-03-01 / Kategori : Sağlık

Yeni yöntemle yapılan varis ameliyatı artık çok konforlu

             Iğdır Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi doktoru Op. Dr. Yiğit Kılıç’tan varis ameliyatları üzerine bilgi aldık. Op. Dr. KILIÇ: ‘Varis; ihmale gelmez, tehlikeli olabilir. 

 

      Çünkü kan, toplardamar içinde göllendiğinde pıhtılaşma riski artar, nitekim pıhtılaşır. Bu durum kan dolaşımını çok daha kötü hale getirir. Bacak mor, ağrılı ve şiştir. Önlem alınmazsa asıl risk, bu pıhtının damar içinde koparak akciğerlerimize gitmesiyle (emboli) başlar.  Hayati tehlike ortaya çıkaran bu durum Pıhtı eritici ilaçlarla tedavi edilebilir. Diğer bir tehlike ise; damarın inceldiği noktada ufak bir travma neticesinde yırtılması ileri derecede kanamaya sebep olabilir.’ dedi
    KILIÇ: ’’Bu hastamızın adı Yeter İpek. Sağ bacakta ağrı ve şişlik şikâyetiyle başvurdu.  Çekilen doppler ultrasonunda safen venin geniş olduğu ve ileri derecede kaçak akıma sebep olduğu tespit edildi. Hastayı bilgilendirip ameliyat kararı aldım.  Ameliyatta kasıkta ve ayak bileğinde 2 küçük kesiyle safen veni aldıktan sonra mümkün olan en az sayıda 0,5 mm den küçük kesilerle pakelerini çıkardım. Ayak bileğini de estetik dikişle kapattım. Hasta bir gece kontrol amaçlı hastanede yattıktan sonra sorunsuz bir şekilde taburcu edildi.
Varis ameliyatlarını artık genel anestezi büyük kesiler olmadan tek bir iğne deliğiyle yapabiliyoruz.
    Köpük tedavisi ise sıklıkla kılcal ve orta boy varislere uygulanan damar içine ince bir iğne ile girip damar kapatıcı ilacı sıvı ya da köpük şeklinde verme işlemidir. Variste İğne tedavisi olarak da bilinir.  Bu yöntemle kimyasal olarak damarlar büzüşüp kapanır.
    Varis şikâyeti olan tüm hastalarımızı hastanemizde tedavi olmaya bekliyorum.’ dedi.
    Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nevruz EREZ ise:’   Varis ameliyatlarında birçok eski yöntem artık yerini yeni teknolojilere bırakmaktadır. Amacımız hastalarımıza en faydalı ve konforlu tedavileri uygulayarak onları sağlıklarına kavuşturmaktır. 
    Yiğit Bey’in başlamasıyla özellikle hemo-diyaliz hastalarında fistül ve cerrahi katater operasyonları ve bakımı da hastanemizde yapılmaktadır. Hastalarımızın çevre illere gitmeden hastanemize başvurmaları yeterli olacaktır.’ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.