2017 AOB ÇEKİRDEK EKİP STRATEJİK PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

Tarih : 2017-03-05 / Kategori : Sağlık

2017 AOB ÇEKİRDEK EKİP STRATEJİK PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

           Acil Obstetrik Yeni Doğan Bakım Programı kapsamında, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri (ÇEKÜS) Şubesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonunda Çekirdek Ekip Stratejik Planlama toplantısı gerçekleştirildi.

 

        Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr.Caner Tazegün Başkanlığında toplantı  112 Acil Hizmetler Başhekimi Dt.Taner Başaran, Bul. Olm.Hast.Pr.Kan. Şube Müdürü Fettah KARADAĞ, Aile Hekimliği ve TSH Şube Müdürü Ahmet Kaplan, Halk Sağlığı Uzmanı Dr.S.Utku UZUN, Kamu Hastaneleri Iğdır Devlet Hastanesinden  Kadın Hast. ve Doğum Uzmanı Dr.Raşit İLHAN, Çocuk  Sağl. Ve Hast. Uzmanı Nilay Görkem ERDOĞAN, Merkez ve İlçe Toplum Sağlığı Başkanları Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği  Anne Bebek Ölümleri Birim Sor. Gülşah YORUMOĞLU ve ÇEKÜS Birim Sorumlularının katılımı ile gerçekleştirildi.
        Toplantıda Acil Obstetrik Bakım(AOB) tanımı, amaçları konusunda ve  2016  yılı anne ölümleri ve gebe loğusa izlemleri  ile ilgili sunum yapıldı.
          Acil Obstetrik Bakım gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum  sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebeğin hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünüdür. Toplantıda 2016 yılı Anne bebek Ölümlerini değerlendirilerek Anne-çocuk sağlığını iyileştirmek ve geliştirmek, Anne-bebek mortalite ve morbidite oranlarını azaltmak, sağlık hizmetlerinin niteliğini ve ulaşılabilirliğini arttırmaya yönelik Acil Obstetrik Bakım Eylem Planı yapılıp kararlar alındı, daha sonrasında İl Sevk Haritası düzenlenerek toplantı sona erdi .

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.