SERDAR ÜNSAL ”KADINLARIMIZ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Tarih : 2017-03-08 / Kategori : Duyurular

SERDAR ÜNSAL ”KADINLARIMIZ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

          Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Iğdır Azerbaycan Derneği başkanı Serdar Ünsal, 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

   Ünsal, mesajında,”Ne yazık ki kadınlarımız günümüzde hala şiddete maruz kalıyor. Maalesef öldürülüyor. Gün geçmiyor ki televizyonlarda, gazetelerde şiddet içeren bir haber seyretmeyelim ya da okumayalım. Şiddet uygulayan, kadının eşi, babası, abisi veya herhangi bir akrabası olabiliyor. Uygulanan sadece fiziksel şiddet değil elbette. Duygusal, sözel, psikolojik, cinsel şiddetler de mevcut bunların içinde. Etnik köken ve inanca karışmak, aşağılayıcı davranışlarda bulunmak, işgücünün sömürülmesi, hareket ve özgürlüğün kısıtlanması, ailesi ve komşusuyla görüşmesinin yasaklanması, özgüveni yok etme, basit nedenlerden dolayı boşanma, yaptığı çalışmaların küçümsenmesi, özel alana müdahale, yaşam alanı bırakmama vb. başlıklar da kadınlara uygulanan şiddetlerden bazıları” görüşüne yer verdi.
              Serdar Ünsal,  şunları kaydetti :”  Cahil, geçim sıkıntısı çeken, kırsal kesimlerde yaşayan insanların yanı sıra üniversite tahsili yapmış, belli bir kariyer sahibi olan kadınların da şiddetle karşılaştıkları, bu durumdan utandıkları için sustukları da yapılan araştırmalar sonucu elde edilen istatistikî bilgilerden anlaşılıyor. Bu konuda kanunlarımızın caydırıcı olması gerek. Maalesef ki kanunlarımız yetersiz ve düzeltilmesi ise en büyük arzumuz. Öte yandan erkek çocuklarını büyüten ve eğiten kadınlar olduğuna göre, onlara ‘sevgi’ unsurunu kadınlar aşılamalı. o da kadının eğitilmesidir. Elbette birçok sivil toplum kuruluşu bu konuda mücadele ediyor fakat  yetersiz kalıyor. Bütün kadınlarımızın Azerbaycan da ki ve Türkiye deki kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyor şiddetsiz kadınlar günü diliyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.