Karakoyunlu Halk Oyunları Ekibi 3’cü Oldu

Tarih : 2017-03-22 / Kategori : Kültür & Sanat

Karakoyunlu  Halk Oyunları Ekibi 3’cü Oldu

             Türkiye Halk Oyunları federasyonuca her yıl genelensel düzenlenen ve Iğdır’da  Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen kulüpler arası halk oyunları il yarışması (THOF) kapsamında 22 ekip katıldı. 

Özelikle geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz kategorilerinde yapılan yarışmalarda ekipler kıyasıya yarıştı.
    Iğdır İskender spor salonunda gerçekleşen yarışmaya 22 halk oyunu kulübü katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada, folklorcular hünerlerini sergiledi ve kıyasıya yarıştı. İskender Iğdır spor salonunda yapılan yarışmada Karakoyunlu Spor Kulübü olarak Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlemiş olduğu halk oyunları yarışmasında il üçüncüsü oldu. 
    Yarışmaya katılanlara derece elde eden birinciye altı, ikinciye gümüş, üçüncüye bronz madalya ve kupa verildi.  Dereceye giren halk oyunları kulüpleri ödüllerini, Gençlik Merkezi müdürü Ahmet karaca İl Gençlik Spor Müdürü Kasım Aydoğdu, Vali yardımcısı Bilgehan Karanfil ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'tan aldılar. Yarışmaya Okul Müdürleri Vali Yardımcısı Kurum ve Kuruluş amirlerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.
    Renkli ve eğlenceli bir şekilde dakikalardan  sonra düzenlenen halk oyunları yarışması son budu.
    Karakoyunlu Halk eğitim merkezi Müdürü Nilgün Yaşar’ise, İlimizde düzenlenen Halkoyunları yarışmasında 22 Ekip içerisinden üçüncü olduk. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası