Rektör Alma’ya, hoş geldin ziyareti

Tarih : 2017-03-24 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma’ya, hoş geldin ziyareti

              Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş, Iğdır Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret ederek yeni görevlerinin hayırlı, uğurlu  olması temennisinde bulundu. 

 

           Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne atanan ve Nevruz Bayramı günü görevi devralarak  hizmete başlayan değerli hocamız Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, mütevazi kişiliği ile hoşgeldin ziyaretine gelen misafirlerini  ağırlamaya devam ediyor.    
    İlk imaj çok önemli, 8 yıldır halktan kopuk olan Iğdır üniversitesi, yeni rektörle ve yeni kadroyla halkla bütünleşme yolunda çok ciddi adımlar atacağa benziyor. 
         Cabbar Şıktaş yaptığı açıklamada. “İlk imaj çok önemli, üniversitede bir rahatlama hissettim. Yüzler gülüyordu. Zira Rektör Mehmet Hakkı Alma’da tebessüm ediyordu. Kibir, ön yargı, düşük kalibreli davranış üniversiteden kapı dışarı edilmiş gibiydi.
        İnsana, bilgiye, hizmete odaklı adımlar atılacağını Rektör Alma kararlılıkla ifade ediyordu. Anlaşılan geçmişte yaşanan hadiselerden oldukça rahatsızlık duymuş olacak ki, ayrımcılık, kutuplaşma, üniversitenin halktan kopması Rektör beyde çok ciddi rahatsızlık uyandırmış… Bu olumsuzlukların bir an önce onarılması için ilk günden kolları sıvamış, halkla bütünleşmek, üniversiteyi halkla kaynaştırmak için daha ilk günden çalışmalara başladığı görüldü. 
    Aralık ve Tuzluca ilçelerine yüksek okul açtırmak için çalışmaya başlamış bile… Iğdır’a hiç yabancı değil. Bu yörenin çocuğu, Iğdır’da patos’ta çekmiş, rahmetli babasının Nakliye işiyle alakalı babasıyla birlikte Iğdır’a defalarca gelip gitmişte… Halk adamı ve aynı zamanda bir akademisyen hoca… Hedefleri yüksek, Iğdır’a çok şey yapılabileceğini, çitayı yüksek tutacaklarını, akademik çalışmalarla Iğdır)ın ismini markalaştıracaklarını, kurumlarla diyaloglu olacaklarını, halkla bütünleşip meslek dallarına göre sahada olacaklarını sürekli vurguluyordu. Kendilerine yeni görevlerinin hayırlara vesile olmasını diler başarılar dileriz” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası