Iğdır Bilim Ve Sanat Merkezinde Robotik ve Akıl Oyunları Eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.

Tarih : 2017-03-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Bilim Ve Sanat Merkezinde Robotik ve Akıl Oyunları Eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.

   Iğdır Bilim ve Sanat Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri işbirliğinde hazırlanan BİLSEM öğretmenleri ve Iğdır da ki  öğretmenlere yönelik ‘Özel Yetenekli Öğrenciler için Eğitimci Eğitimi’ ve ‘Lego Mind Storm Ev 3 Ile Zekanı Yönet’ isimli, SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen projeler kapsamında 3 hafta süren eğitimler sonucunda katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 

   Törende konuşan il Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,”Açmış olduğumuz Bilim Sanat Merkezinde öğrencilerimize atölyeler  (Robotik,akıloyunları, Teknik Atölye ) ve fen, Matematik, Sosyal, Türkçe, İngilizce alanlarında destek eğitim verilmektedir. 
    Ülkemizde özel yetenekli çocuklar için pek çok farklı çalışma yapılmaktadır  Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) bu tür kurumların en yaygın olanlarıdır dileğimiz ilimizdeki tüm özel yetenekli öğrencilerin tespit edilerek daha güçlü halde yetiştirilmelerini sağlamaktır. 
    Buda eğitilmiş eğitimciler ile gerçekleşecektir. Bu kapsamda kurumumuzda; ilimizdeki öğrencilerimize daha iyi bir eğitim vermek için SERKA Destek eğitim Programı kapsamında ilimizdeki öğretmenlere özel yetenekli öğrenciler için eğitimci eğitimi ve zeka oyunları, robotik tasarım eğitimi  verildi.Bu eğitime katılan öğretmenlere belgelerini veriyoruz. Öğretmen arkadaşlar okullarında çevrelerinde özel yetenekli öğrencileri en iyi şekilde gözlemleyerek tespit edecektir.”dedi.
        Iğdır’da ki öğretmenlere, özel yetenekli öğrencilere verilecek
    Eğitimlerin niteliğini arttırmak adına bu kursu düzenlediklerini vurgulayan Cırıt,Şunları söyledi:” Bu  eğitimlerde, özel yetenekli öğrencilerin eğitimine yönelik bireysel eğitim planı hazırlama, zenginleştirme ve farklılaştırma uygulamalarına yönelik atölye çalışmalarına yer verildi. Bununla birlikte özel yetenekli öğrencilerin eğitiminde; öğretmenlerin öğrenme-öğretme sürecinde sıklıkla başvurabilecekleri yöntem ve tekniklere anlatıldı. Ayrıca zeka oyunları ve robotik eğitiminde zeka oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine hakim olmaları hedeflenmiştir.”
                 Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Selahattin Pamuk ev sahipliğinde BİLSEM’de gerçekleştirilen sertifika törenine Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Bilir katıldı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.