Op. Dr. NEVRUZ EREZ” ŞİDDETE SIFIR TOLERANS”

Tarih : 2017-03-29 / Kategori : Sağlık

Op. Dr. NEVRUZ EREZ”  ŞİDDETE SIFIR TOLERANS”

IDH Yöneticisi Op. Dr. Nevruz Erez,Iğdır Devlet hastahanesinde “Şiddete sıfır tolerans” kapsamında ‘‘Beyaz Kod’’ sistemi kurulmuştur.”dedi.

 

Erez, Iğdır Devlet Hastanesinde ortalama bir günde yaklaşık 4000 hasta muayene oluyor.     Bunların yaklaşık bin tanesi acil polikliniğe geriye kalanlarda diğer polikliniklere başvuru yapıyor.
Hastanemizde kaliteli hizmet vermek ve vatandaşlarımızın bu hizmetten daha iyi yararlanması için sağlık çalışanları olarak elimizden gelen bütün özveriyi bütün gayreti gösteriyoruz.
    Sağlık Bakanlığınca hastanelerde şiddet olaylarını önlemek ve takip etmek için ‘‘Beyaz Kod’’ sistemi kuruldu. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet durumunda beyaz kod devreye giriyor ve olay adli mercilere intikal ederek yargılama yolu açılıyor.
    Hastanemizde özellikle mart ayı itibariyle ‘‘Beyaz Kod’’ oranında artış olması hepimizi üzmüştür. Varoluş sebebi sağlığın korunması, geliştirilmesi ve yaşam hakkının kutsallığı olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin artması kabul edilemez.
    Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştığı aşikârdır. Hizmetin aksamaması ve çalışanların can güvenliğinin sağlanması açısından özellikle muayene için gelen vatandaşlarımızın sağduyuyla hareket etmesi çok önemlidir.
    Bu konuya özellikle dikkat çekerken vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.
    ‘‘Şiddete Sıfır Tolerans’’ sloganıyla hareket eden hizmet anlayışımız istisnasız devam edecektir.” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.