TURİZM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Tarih : 2017-04-15 / Kategori : Kültür & Sanat

TURİZM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

            3 Tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz; 4 mevsimi bir anda yaşayabilen, Asya ve Avrupa arasında köprü görevi gören, ilk çağdan beri bir çok medeniyete beşiklik yapan, eşsiz doğal ve kültürel zenginlikleri ile tam bir turizm cennetidir.

 

Iğdır ilimiz ise bu cennetin en nadide bir parçasıdır. Çevresine göre farklı iklim özellikleri, kendine has yeryüzü şekilleri, 3 ülke ile olan komşuluğu, Aras havzası ve Ağrı Dağı’nın görkemiyle görülmeye değer bir doğa ve kültür cennetidir.
    Ayrıca ilimiz, yerel tarım ürünleriyle, bağ-bahçeleriyle, meyve-sebze bahçeleriyle, doğal madenleriyle, Kervansaray’ıyla, Kümbet’iyle, Tuz mağaralarıyla, Rus kışlasıyla, Serdarbulağ’ıyla,  Süreyya çeşmesiyle, Karasu’yuyla, Koçbaşı mezar taşlarıyla, Tekaltı dağıyla, Korhan yaylasıyla, Küçük Ağrı dağıyla, Kuş havzasıyla, Tarihi taş evleriyle, Balıklı gölüyle, Küp gölüyle  görülmeye değer mükemmel bir turizm potansiyeline sahiptir.
    15-22 Nisan tarihleri arası her yıl ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Turizm Haftası kutlanmaktadır.
    İlimize gelen turistlere hoş görü, güler yüz, iyi hizmet, hijyen ortam sağlamak, konaklama ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak, yardımcı olmak, makul fiyatlarla mal satmak, gelen turistlere Türk misafir perverliğini göstermek Türk vatandaşlığının gereği ve insanlık borcudur.
    Bir turist bin turist getirir mantığıyla halkımızın duyarlı olması gereklidir. Turizmin bacasız endüstri olduğunu unutmamalıyız.
Bol turistli günler dileğiyle halkımızın Turizm Haftasını kutluyorum.
                                                   Osman ENGİNDENİZ    İl Kültür ve Turizm Müdürü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası