KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI  DR. RAŞİT İLHAN’LA SAĞLIK ÜZERİNE

Tarih : 2017-04-15 / Kategori : Sağlık

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI   DR. RAŞİT İLHAN’LA SAĞLIK ÜZERİNE

            İlimizdeki doğum ve doğurganlık oranlarının yüksek olması sebebiyle Iğdır Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Dr. Raşit İLHAN Beyle bir söyleşi gerçekleştirdik.

            Saniye BİRLİK isimli hastayı muayene ederken röportaj yaptığımız İLHAN:‘‘ Doğum insanlık tarihiyle beraber var olan neslin devamı için anne vücudunda programlanmış bir süreç. Fakat maalesef tarih boyunca doğallığı bozmak adına yapılan bir dolu yanlışlar doğumun doğallığını da bozmuştur.
    Bir erkeğin baba olması için bebeğin doğması gerekirken, kadının anneliği hamileliğini öğrendiği ilk andan itibaren başlamaktadır. Bebekleri için her şeyin en iyisini isteyen anneler, bu süreçte büyük desteğe ihtiyaç duymaktadırlar.
               Kadın kendi bedeniyle ilgili haklarını bilmeli. Unutmayın ki bilinmezlik her zaman için korku yaratır ve hamilelik sürecinde korku ve stres en büyük düşmanınızdır. Doğum korkusu olan annelerin birçoğu sezaryen ile doğum yapmak istiyorlar. Doğum yöntemleri olarak ülkemizde genellikle normal doğum ve sezaryen tercih edilmekle beraber daha birçok doğum yöntemi bulunmaktadır.
              Anne adaylarının hamilelik dönemlerindeki yaşam programlarının düzenlenmesi ve takibi büyük önem taşımaktadır. Düzenli kontrol içeren bir hamilelik kadın için olduğu kadar bebeğin sağlığı için de gerekmektedir. Bulunduğum Iğdır Devlet Hastanesinde birçok riskli ve büyük ameliyatları rahatlıkla yapabilecek donanım ve tecrübeye sahibiz. Hastanemizde açılan gebe okuluyla da hastalarımız doğuma ve anneliğe hazırlanmaktadır.’’ dedi.  ‘‘ Son olarak annelerimize, bebeklerimize ve tüm kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.’’ dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası