Iğdır Üniversitesi Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2017-04-17 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

         Iğdır Üniversitesinin, yaptığı ve yapmayı hedeflediği projeler ile ilgili olarak bilgilendirme toplantılarından birincisi, Karaağaç Kampüsündeki Uygulama Otelinde yapıldı. 

 

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bu tanıtım toplantılarının ayda bir yapılmasını planladıklarını söyleyerek, bununla Üniversitemizin misyon ve vizyonuna uygun olarak yaptığı çalışmamaların kamu oyu ile paylaşmak istediklerini belirtti. Böylece paydaşların ortaya çıkaracağı sinerjiden daha büyük ve önemli projeleri doğuracağını, bununda verim ve kaliteyi getireceğini söyledi. Rektör Alma, bu çalışmalarda kamuoyu ile kurulması hedeflenen işbirliğinin en önemli köprülerinden olan basın mensuplarında teşekkür ederim şeklinde konuştu.
    Rektör Alma sözlerine devamla,  daha önce hazırlanan ve tamamlanan projelerden biri olan “Serhat İlleri Lojistik Sektöründe Genç İstihdamının Desteklenmesi” projesiyle başladıklarını belirtti.  
     Projenin ayrıntılarını Öğr. Gör. Hakan Güngörmez, basın mensuplarına sine vizyon sunumu yaparak sundu. Güngörmez yaptığı sunumda, projenin genel ve özel hedefleri ile ilgili bilgi vererek “Projenin genel hedefi, ülkemizin gittikçe önem kazanan ve Serhat illerinin (Iğdır, Kars, Ardahan, Ağrı) en önemli sektörü olan ulaşım ve lojistikte genç istihdamı destekleyerek, genç işsizlik oranının azaltılmasına katkı sağlamaktır. Projenin özel hedefleri; üniversitemizin ve diğer üniversitelerin lojistik programından mezun işsiz 30 genç, Lojistik programında okuyan 30 genç, Meslek lisesi mezunu 40 genç olmak üzere toplam 100 genç işsizin genel beceri, lojistik mesleki eğitim bilgi ve beceri eksiklerini tamamlayarak ulaştırma ve lojistik sektöründe istihdam edilebilirliklerini artırmak olarak planlanmıştır.” şeklinde belirtti.
             Çok sayıda öğretim elemanı ve basın mensubunun katıldığı toplantı büyük ilgi ile karşılandı. Konu ile ilgili olarak önemli görüş alış verişinde bulunuldu. Her ay düzenli olarak yapılması planlanan toplantı soru cevap bölümünün ardından basın mensuplarının da görüş ve önerileriyle sona erdi. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası