Iğdır’dan hayır çıktı

Tarih : 2017-04-17 / Kategori : Siyaset

Iğdır’dan hayır çıktı

          16 Nisan’da yapılan referandum oylaması ülke genelinde  henüz kesinleşmeyen sonuca göre %51.39 oyla Evet, %48.61 Hayır çıkarken, Iğdır’da %65.2 ile hayır çıktı.

        Pazar günü yapılan halk oylamasında Iğdır il genelinde (Evet 30.817  %34.8) olurken, (Hayır 57.736  %65.2)  sonucunu alınmıştır. Elbette bu rakamlar Ak Parti teşkilatının beklemediği bir oydu. Sahada çalışmak, ayaküstü seçmenden oy istemek demekki yeterli olmamıştır.  Bu sonuçlardan sonra artık şapkalar çıkarılmalı ve iyice düşünülmelidir. 
        Şüphesiz ki halkın iradesine saygı duymak gerekmektedir. Dün ülke genelinde halk %51.39 ile Evet demiş ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemiştir. Ancak bu rakamların yeterli olmadığı, üzerinde durup düşünülmesi gerektiği bir gerçektir. 
       16 Nisan Referandumu ile ilgili bir açıklama yapan gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş yaptığı açıklamada şöyle dedi. “Öncelikle referandumun huzur içinde, hiçbir olayın çıkmadan geçirilmesi sevindirici olmuştur. Kolluk kuvvetlerini aldıkları tedbirlerden ötürü kutluyorum.  Seçmen iradesini ortaya koymuş, %51.39 ile Evet demiştir. Sayın Cumhurbaşkanını tebrik ediyorum. Çünkü bu oyların tamamı Sayın Cumhurbaşkanının şahsi oylarıdır. Ama oturup düşünmesi, illeri gözden geçirmesi, Ak Parti teşkilatlarını işyeri gibi kullanıp halktan kopuk yaşanılmasını mutlaka gözden geçirmeli, revizyon yapmalıdırlar. Sağduyulu mesajlar vererek halkı kucaklamalıdırlar. Muhalefette tebrik etmeli ve demokrasiye saygı duymalıdırlar. Bu seçimin asıl kaybedeni MHP olmuştur. MHP tabanı bölünmüş, iyice ayrışmış ve yarınlarda bir araya gelmeleri de biraz zor gibi gözükmektedir. CHP mevcudunu korumuş, oyunu kısmende olsa artırmıştır.” dedi. 
     Referandum oylamasının ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.