İMKB ANADOLU LİSESİNDE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI

Tarih : 2017-04-19 / Kategori : Eğitim

İMKB ANADOLU LİSESİNDE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI

 Iğdır İMKB Anadolu Lisesinde  Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla Kutlama Programı Düzenlendi.

 

Okul konferans salonunda yapılan program, okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
                    Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Hz. Muhammed yaratılmışların en şereflisidir. Onun sözleri  Kur'an-ı Kerim'den sonra en değerli sözlerdir. Peygamberi anlamayan insanın zihni eksiktir .Herkesin onun çizdiği yoldan gitmesi lazım..” Dedi.
               Cırıt, Bugün Allah Resulü'nün kutlu doğumunu kutluyoruz. Peygamber Efendimiz'in 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.' sünnetine sımsıkı sarıldığımızda ve birbirimizi sevdiğimizde bütün dünya insanlarının da ıstırabı sonlanacaktır. Mehmet Akif Ersoy, 'Avrupa'ya gittiğimde gördüm ki onların işleri bizim dinimiz gibi, dinleri de bizim işlerimiz gibi.' diyor. Biz Müslümanlar Allah Resulü'nün sünnetinden ayrıldığımız için bu durumlara düştük. İslamiyet’i  tam anlayacak ve yaşayacağız. Peygamber efendimizi örnek alacağız.”şeklinde konuştu.
              Okul Müdürü  Yılbay Güngör’de Bugün bizleri bu güzel ortamda bulunduran şefkat abidesine, sevgililer sevgilisine duyduğumuz sevgi ve özlemdir. İnşallah kalplerimizin manevi bir uyanışına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımıza yol göstermesine ve onun bize verdiği İslami prensiplerin zerrelerimize kadar aksetmesi umuduyla, sizleri Allah'a emanet ediyorum." dedi.
           Programda öğrenciler şiirler okudu. Okul öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi izlendi.
               Programa Milli Eğitim şube Müdürleri Sedat Bilir ve Yakup Alhan katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.