VALİ AHMET TURGAY ALPMAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Tarih : 2017-04-22 / Kategori : Genel Haber

VALİ AHMET TURGAY ALPMAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

          Değerli Iğdırlılar;  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97'inci yıl dönümünü ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız, 23 Nisan 1920 tarihi, kader birliği içinde, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle gerçekleştirmeyi azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. 

 

 Binlerce yıldır sevinçte, tasada birlikte hareket eden, omuz omuza vererek büyük zorlukların üstesinden gelen Türk Milleti, birlik ve beraberlik gücünün ne kadar önemli olduğunu tarihin her döneminde göstermiştir. Bugün, egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize verildiği, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayanağı, milli egemenliğin simgesi, Milli Meclisimizin kuruluşunun 97. Yılını kutlamanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
        Sevgili Çocuklar;
         Dünyadaki ilk ve tek kutlanan çocuk bayramını sizlere hediye eden Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, "Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz." demektedir. 
        Sizler Ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki Yıllarda önemli görevlere gelecek, Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Nitelikli bir eğitim almanız, kendinizi geliştirmeniz, hayatın tüm güzelliklerini yaşayabilmeniz ve her zaman gülebilmeniz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.
        Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilk Meclisimizin üyelerini ve milli mücadele kahramanlarımızı, saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.
    Ahmet Turgay ALPMAN
                   Vali

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.