VARİS AMELİYATLARINDA KONFORUN ADRESİ IĞDIR DEVLET HASTANESİ

Tarih : 2017-04-22 / Kategori : Sağlık

VARİS AMELİYATLARINDA KONFORUN ADRESİ IĞDIR DEVLET HASTANESİ

            Toplardamarların içinde, kanın kalbe doğru tek yönde hareketini sağlayan ve kanın ayaklara doğru geri kaçışı önleyen kapakçıklar bulunur. Çeşitli nedenlerle hasar gören bu kapakçıklar, artık işlevini yerine getiremediğinde, kanın bacaklarda toplanmasına neden olur. Sonuç olarak toplardamarlar genişleyip şişerek Varis denilen durum oluşur. 

 

         Bacak varisleri sık görülen ve yaşam kalitesini olumsuz etkiyen bir rahatsızlıktır. Varis tedavisi ile ilgilenen birçok merkezde Lazer, Radyo Frekans, Köpük ve Skleroterapi olarak bilinen yöntemler uygulanarak yüksek ücretler alınmaktadır. Birtakım toplumlarda varis tedavilerinin ameliyat ile yapıldığını düşünen insanlar bilimsel anlamda tedavi edici özelliği kanıtlanmayan varis kremi, bitkisel karışım, sülük vb. gibi yollara başvurarak tedavi süreçlerini geciktirmektedirler.
       Sağlık standartlarının hızla geliştiği ülkemizde birtakım hastalıklar artık ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilmekte ve yüksek başarı sağlanmaktadır. Günümüzde de varis tedavilerinde uygulanan Radyo Frekans Endovenöz Ablasyon yöntemi için bunlar söylenilmektedir.
       İlimiz Iğdır Devlet Hastanesinde varisin cerrahi tedavisinin yanı sıra halk arasında kapalı yöntem ya da ameliyatsız yöntem olarak ta bilinen Radyo Frekans Endovenöz Ablasyon yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntem ile ultrason eşliğinde iğne deliği büyüklüğünde bir delikten kataterle varisli damara girilerek damar duvarı ısı ile tahrip edilmektedir. Böylece ameliyat kesisi ve izi olmadan ayrıca hastalar ağrı çekmeden kısa bir sürede günlük hayatlarına geri dönebilmektedirler. Radyo Frekans Endovenöz Ablasyon yöntemi genel anestezi, spinal anestezi veya sadece sedasyon altında uygulanabileceği gibi uygun vakalarda lokal anestezi ile de yapılabilmektedir. 
    Radyo Frekans Endovenöz Ablasyon yönteminin uygulandığı ilimizde hastalar artık diğer illere gitmeden tedavilerini gerçekleştirebilirler. Bunun için Iğdır Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yiğit KILIÇ’ a başvurmaları gerekmektedir.
    Uygun vakalarda hastanemiz Radyologlarından Dr. Alper ÜSTÜN Bey de yakın zamanda bu tedavi yöntemini uygulamaya başlayacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası