Türkiye Şampiyonları Hazar Kolejinde

Tarih : 2017-04-24 / Kategori : Spor

Türkiye Şampiyonları  Hazar Kolejinde

Şampiyonlar Hazar Kolejinde  Vücut Geliştirme şampiyonasında Türkiye 2.’si olan Eczacı Volkan Zülaloğlu, öğrencilerle bir araya geldi.

   Hazar Koleji tarafından organize edilen spora yönelik konferansa Türkiye Vücut Geliştirme şampiyonasında Türkiye 2.’si olan Eczacı Volkan Zülaloğlu, Iğdır Akademi spor salonu Spor hocası Hüseyin Tabaru, Vücut Geliştirme Türkiye Eski şampiyon Ercüment Aras, Hazar Koleji  idareci ve öğrencileri ile bir araya gelerek konferans verdi.
        Öğrencilerle bir araya gelen Volkan Zülaloğlu ve Türkiye Eski şampiyon Ercüment Aras, Yarışma öncesi hazırlık çalışması ve sporun sağlığımız açısından önemine değinerek çeşitli bilgiler verdiler.
  Yarışmaya  “Hazırlanma süreci”
     İkiye ayrılır. ‘Bulk Dönemi ve Definasyon Dönemi’. İlk üç ay ‘Bulk Dönemi’ (Harcanandan daha fazla kalori alımı gerektiren hacimlenme ve kilo alma süreci olarak geçer. 
    Bu dönemde karbonhidrat miktarı ve protein yüksek miktarda alınır. Tamamen büyümeye ve kas arttırmaya yönelik bir dönemdir. ‘Definasyon dönemi’ (Kas yapma döneminden sonra kişinin oluşan yağlarından kurtulup kaslarının görünür hale gelmesi) son üç haftalık bir dilimdir. Karbonhidrat miktarı az, protein mikarı yüksek alınır. Yarışmaya yaklaşıldıkça karbonhidrat miktarı ve aldığınız yağ miktarı düşürülür ve defin olduktan sonra yarışma formuna girirlir.”
    Spor vucüt için mi, zayıflamak için mi, yoksa sağlık için mi yapılır?
    “Spor öncelikle sağlıklı bir yaşam için yapılır. İstediğiniz kiloya sağlıklı yaşama döndüğünüz zaman artık ben sağlık için yaşıyorum dediğiniz zaman önünüze bir hedef koyarsınız. 
    Bu zayıflamak olur, vucüt olur veya herhangi bir hedef. Koyduğunuz hedefe doğru artık çizgi çizersiniz. Ama hedef ne olursa olsun sağlığın dışına çıkmamak kaydıyla.”
    Sadece vücut için spor yapmaya gelenlere neler önerirsiniz?
    “O arkadaşlara da şunları tavsiye ederim: Yeterli miktarda protein, karbonhidrat, vitamin ve minarellerini almaları gerekiyor ki vucütları yaptıkları antremanlarda tepki versin. Aynı şekilde onlarında bu işin yüzde 70’inin mutfakta yapıldığını bilmeleri gerekiyor. Onlarında gerçek anlamda beslenme programına ve antreman programlarına ihtiyaçları var. İkisi bir kombine edildiği zaman hem vücut yapmak isteyen insanlar mutlu olacak hem de zayıflamak isteyen insanlar istedikleri kiloya ulaşacaktır.”
    ‘Vücut yapmak için Proteyin kullandınızmı?
              Profesyonel sporcular günde iki  kilo kırmızı et veya tavuk balık tüketmeli, Kilosu ve boyuna göre hocalarından almış olduğu program çerçevesinde protein ihtiyaçlarını karşılamalıdırlar. Bunun için proteyin tozlarını orjinal ürünler kullanmak önemli merdiven altı ürünler sakıncılıdır. 
            Bizler siz gençlere her alanda desdek olmak isteriz istediğiniz zaman bize ulaşabilir bilgi alabilirsiniz.
    Akademi spor salonu Spor hocası Hüseyin Tabaru, ise, “Spor salonları günümüzün en sosyalleşmenin olduğu yerlerdir. 
    Bu da ister istemez insanları spora ilgi duymaya teşfik ediyor. 
    İnsanlar hem sosyalleşmek için hem de spor yapmak için spor salonlarını tercih ediyorlar. Çünkü insanların en iyi sosyalleşebildiği alanlar şu an spor salonlarıdır. Bu benim şahsi düşüncemdir. Ve gördüğüm kadarıdır.”
    Uzun zamandır sporla uğraşıyorum. Sporcuların çalışma aşamalarında gereken desteği sağlıyoruz. Sporu bilinçsiz yapmak vücudunuzu geliştirmek yerine bir anda büyük zararlar verebilir. Kurallar dışına çıkmamalıyız.”dedi.
    Zülaloğlu, Sporla ilgili bir birinden önemli ve güzel sorular soran öğrencileri tebrik etti.
          Konferans sonrası  Türkiye ikincisi Eczacı Volkan Zülaloğlu, Iğdır Akademi spor salonu Spor hocası Hüseyin Tabaru, Vücut Geliştirme Türkiye Eski şampiyon Ercüment Aras, konferans sonrası öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    Hazar Koleji Kampüs müdürü Yaşar Karadağ, Iğdır’ımızda  çok değerili sporcular yetişmekte kısıtlı imkanlara rağmen büyük başarı elde etmekteler. Zor şartlarda başarı elde ederek ilimizi temsil eden sporcuların çıkması  bizleri gururlandırdı. 
       Umut ediyoruzki  önümüzdeki yıllarda bu derece ve başarılar devam eder. “dedi. 
    Karadağ, Öğrencilere verilen konferanstan dolayı şampiyonlara  teşekkür etti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.