“Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” Projesi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü İmzalandı

Tarih : 2017-05-12 / Kategori : Eğitim

“Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” Projesi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü İmzalandı

          Iğdır Üniversitesi, Iğdır Belediyesi ve KOSGEB arasında “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi kapsamında girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı. Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü’nde bulunan Rektörlük binasında, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit ve KOSGEB İl Müdürü Eyüp Taşkın’ın katılımı ile protokol imzalandı.

 

         “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” Projesi kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Alma, üniversite olarak kamu kurumlarıyla birlikte Iğdır’da hazırlanacak faydalı her projeyi destekleyeceğini belirtti. 
    Belediye Başkanı Av. Murat Yikit proje hakkında yaptığı açıklamada; “Ben öncelikle projede bize her türlü desteği sunan Iğdır Üniversitesi’ne ve bu protokolde bizlere desteğini esirgemeyen KOSGEB’e teşekkür etmek istiyorum. Hayat boyu öğrenme için, uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve bunların uygulanmasının teşvik edilmesi ile dezavantajlı durumda bulunan kadınlarımızın ve gençlerimizin yetkinliklerinin artırılması yolu ile işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması amacıyla projemiz kapsamında eğitim ve kurslar yapılacaktır. Hedef kitlemiz 25-64 yaş arası 150 kişidir.” dedi.
    KOSGEB İl Müdürü Eyüp Taşkın da Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan katılımcılara 2 hafta süre ile danışmanlık hizmeti sağlanacağını ifade ederek, 50 kursiyere iş planı hazırlama eğitimi verileceğini söyledi. 
Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan protokol imzalandı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.