Üniversitemizde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Tarih : 2017-05-13 / Kategori : Eğitim

Üniversitemizde Yangın Tatbikatı Yapıldı

           Iğdır Üniversitesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından Suveren Kampüsü Rektörlük Binasında; yangın söndürme, kurtarma, tahliye, koruma ve ilkyardım tatbikatı gerçekleştirildi.

 

         İlgili mevzuat uyarınca tatbikat, yangın algılama ve ikaz sistemin devreye girmesiyle başladı. Alarm ile birlikte Kontrol Merkez Ekibi koordinatörlüğünde; 3. katta yer alan bir büroda meydana gelen yangına, söndürme ekibince içerden yangın hortumu ve yangın tüpleriyle; dışardan da itfaiye aracıyla müdahale edildi. Kurtarma ekibi tarafından senaryo gereği yaralanan bir personel kurtarılarak ilk yardım ekibine ulaştırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı, ambulansa bindirilerek en yakın sağlık kurumuna nakledildi. Kurtarma ekibi tarafından içerisinde kıymetli evrakların bulunduğu dolaplar da kurtarılarak güvenli bölgeye nakledildi. Yangın içeriden ve dışarıdan söndürme ekibinin gayretleri neticesinde tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü.
    Acil eylem planı kapsamında yılda en az 1 defa zorunlu olarak yapılması gereken yangın tatbikatı, öncesinde acil durum ekipleri tarafından yapılan toplantılarla son şeklini aldı.
           Tatbikatın başarılı bir şekilde sona ermesinin ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Ferdi Çelikcan başkanlığında tatbikat ile ilgili bir durum değerlendirmesi toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda,  gerçekleştirilen tatbikatta görülen eksiklikler ve bu eksiklikler doğrultusunda yapılacak düzenlemeleri içeren tatbikat raporu hazırlanması ve gerçekleştirilen tatbikat neticesinde varsa aksayan yönler ve kazanılan deneyimlere göre acil durum planları gözden geçirilerek gerekli düzeltmelerin yapılması kararlaştırıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.