1. GELENEKSEL KURTULUŞ İLKOKULU İLKOKULLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI YAPILDI

Tarih : 2017-05-16 / Kategori : Spor

1.  GELENEKSEL KURTULUŞ İLKOKULU İLKOKULLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI YAPILDI

  Iğdır Merkez Kurtuluş İlkokulu tarafından bu sene ilki düzenlenen 1. Geleneksel ilkokullar arası futbol turnuvasını Mevlana İlkokulu kazandı.

 

         Iğdır Milli eğitim Müdürlüğü ve Kurtuluş ilkokulu tarafından organize edilen  , 2016­- 2017 eğitim öğretim yılı okul sporları müsabakaları kapsamında gerçekleştirilen ilkokullar arası futbol turnuvası tamamlandı.
             Kurtuluş İlkokulu sentetik çim sahada başlayan futbol turnuvasına ilkokullardan 16 takım katıldı  ve kıran kırana geçen maçlara sahne oldu.
         Sponsorluğunu Bahçeşehir kolejinin yaptığı Kurtuluş ilkokulu müdürü Salih Pala ve  yardımcısı Şahin Ocak’ın yürüttüğü Turnuva sonucunda şampiyonluk kupasını Mahmut Nedim Kuyumcu ilkokulu kazanırken, ikinci kurtuluş ilkokulu, üçüncü  Yüzbaşı Abdurahman Özalp İlkokulu oldu.
           Törende konuşma yapan Milli eğitim Müdürü Hakan Cırıt,, güzel bir atmosferde futbol turnuvasının sonuçlandığını belirtti.
            Okul sporları müsabakalarının, çocuklara ve gençlere sağlıklı yaşama kültürünü aşılamak amacıyla organize edildiğini söyleyen Cırıt,, "İlkokullar arasında  Kurtuluş ilkokulumuz tarafından düzenlenen futbol turnuvamıza ilimizden 16 okulumuz katıldı. Turnuvamıza katılan bütün takımlarımıza teşekkür ediyoruz. Birinci olan takım, ve diğer takımları kutluyorum. Geleceğin futbolcuları  bu takımlardan çıkacaktır.  dedi.
             Okul Sporlarının okullar arasında gerçekleştirilen değişik branşlarla devam ettiğini ifade eden Cırıt, konuşmasına şöyle devam etti: "Okul sporlarımıza genel olarak bütün okullar katıldı.  Gençler voleybol kız ve erkek, yıldızlar voleybol ve futbol, masa tenisi, gibi birçok branşta müsabakalar oldu.. Gençlerimiz, çocuklarımız burada hem yeteneklerini sergiliyor, hem de kazanma ve kaybetmenin sonuçlarını yaşayarak görüyorlar. 
    Burada bizim amacımız kaybedenin, kazananı tebrik etmesi, öğrencilerimize centilmenlik duygusunu ve sportmenlik duygusunu aşılamak. Müsabakalara katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum"
           Konuşmanın ardından gerçekleştirilen kupa töreninde dereceye giren takımlara kupaları,Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kasım Aydoğdu ve okul müdürleri tarafından verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.