Halfeli Beldesinin Fidan Sevgisi

Tarih : 2017-05-20 / Kategori : Genel Haber

Halfeli Beldesinin Fidan Sevgisi

          Perşembe günü Halfeli beldesi kent ormanında yapılan 2. Geleneksel fidan dikim festivaline yoğun ilgi gösterildi. Belediyenin imkanları ile kurulan kent ormanında on binlerce fidan  dikilmiş, yapılan festivalle de yine binlerce fidan dikimi yapıldı.
         

            Törende konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman: “Halfeli Belediye Başkanı Raşat Başkara ve Halfeli’lerin katkısı ile  bu güzel kent ormanı kurulmuştur.  Bir iki yıla kalmaz buraları mesire alanları olacaktır.  Iğdır’da sıcaktan bunalan Halfeli’de bu temiz havada, kent ormanında  vakit geçireceklerdir.  Belediye Başkanı’nı, belediye çalışanlarını ve Halfeli halkını kutluyorum. Ormanın kurulmasına fidan desteği sağlayan, maddi destek sağlayan hükümetimize teşekkür ediyorum. ” Dedi.
            Halfeli Beldesi Belediye Başkanı Reşat Başkara’da yaptığı konuşmada: “Ormanı olmayan tek il Iğdır’dır. Dağlarımız boş ve her geçen yıl erozyona uğramaktadır. Halfeli beldesi konumu itibariyle ova ve dağın birleşiminde yerleşkesi olan güzel bir beldedir. Iğdır şehir merkezine  yakın bir beldeyiz, ancak dağın güzelliğinden halkamız, şehirdeki insanlarımız yararlanamamaktadırlar. Bir tek ağaç yok ki piknik yapmaya gelen vatandaşımız gölgesine sığınsın. Bu eksiği gidermek amacıyla beldemizde bir kent ormanı kurmaya karar verdik. Bu gün ikincisini düzenlemiş olduğumuz geleneksel fidan dikim festivalimize teşrif etmeniz bizleri gururlandırmıştır.  İnşallah bir iki yıl sonra bu görmüş olduğunuz alan orman olacak, mesire alanı olacak, tabiat burada farklılaşacaktır. Bu kent ormanını yaparken bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize,  tüm kurum ve kuruluşlara, Halfeli halkına  sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu gün dikimini yapmış olduğumuz fidan festivalimizin gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen Kültür  ve Turizim Bakanlığımıza, Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Vural beye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. ” Dedi.
             Törene iştirak edenler fidan diktiler, katılımcılara ikramda bulunuldu, halaylar çekildi ve tören sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.