Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Bahçeşehir Koleji’nin Açılışını Yaptı

Tarih : 2017-05-20 / Kategori : Eğitim

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Bahçeşehir Koleji’nin Açılışını Yaptı

                 Iğdır’da eğitim ve öğretime başlayan Bahçeşehir Koleji’nin açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan  Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve Protokolün katılımıyla gerçekleşti.
          

  Okulun açılış töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  Ülkemizde özel okullarımız eğitim kalitesi yönünden oldukça gelişmekte ve buda eğitim kalitesini artırmaktadır. Bu gün açılışını yapmış olduğumuz Bahçeşehir Kolejide bunlara bir örnektir.”dedi.
               Bakan Arslan eğitimin önemine değinerek,  Hükümet olarak eğitimin kalitesini artırmak adına 14 yılda 270 bin derslik inşa edildiğini belirterek, “Sınıf başına düşen öğrenci sayısı 60 ile 70’lerden ortaokullarda 25’e, ilkokulda 23’e düşmüş durumda. Ülkemiz açısından eğitim açısından  bu çok önemli bir gösterge, fiziki mekanları iyileştirmek, derslik sayısını artırmak ve bir derste hocanın öğrenciye ayırabileceği zamanı artırabilmek adına derslik başına öğrenci sayısını azaltık. 
             Fatih Projesi’ni de Ulaştırma Bakanlığı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na destek vermek üzere, 435 bin etkileşimli tahta kurmak marifetiyle gerçekleştirdik.  Öğretmen sayısını 14 yılda iki katına çıkardık.  Bunları yapmak çok önemli, bunları yaparken herkesin de bir yerden elini taşın altına koyması gerektiğini biliyoruz. Devlet olarak, hükümet olarak, üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz.” 
          Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ‘da “Iğdır’ımızda özel okul sayısı artıyor Eğitimde yapılan rekabet kalite getiriyor. Başarı getiriyor. Bu başarıyı devlet okullarımızda da görmekteyiz. Iğdır’ın eğitimdeki başarısı her geçen gün artmaktadır. Hedefimiz daha ileri gitmektir. Okul Iğdır’ımıza hayırlı olsun “dedi.
                Milletvekili Nurettin Aras’ta ,”Ak parti Hükümetinin özel okullara teşvik verdiğini bu teşvikler sayesinde eğitme katkı sağladığına vurgu yaparak şunları söyledi:”İnsana i,eğitime yapılan yatırım en güzel faydalı yatırımdır. Iğdır’ımızda böyle bir özel okulun açılması Iğdır için kazançtır. Türkiye çapında derece yapacak olan öğrenciler yetiştirmeleri dileği başarılar dilerim”
              Okul Müdürü Abdullah Börekçi, Bu gün sayın bakanımızın ve protokolümüzün katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz Bahçeşehir Koleji  Iğdır’da  eğitim kalitesini en üst seviyeye çıkacaktır.  Bahçeşehir Okullarının  47 yıllık Kurumsal yapısı ve alanında uzman öğretmen kadromuzun katkılarıyla eğitim kalitemiz günbe gün artmaktadır.”dedi.   Programa Belediye Başkanı Murat Yikit, Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma komutanı Kahraman Dikmen ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Ak Parti il başkanı Ahmet Tutulmaz Ticaret Borsası Başkanı Serhat Kumtepe davetliler vatandaşlar katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.