ŞEHİT ER ERKAN AKDENİZ ORTAOKULU’NDA OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

Tarih : 2017-05-24 / Kategori : Eğitim

ŞEHİT ER ERKAN AKDENİZ ORTAOKULU’NDA OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

   Iğdır Şehit Er Erkan Akdeniz Ortaokulu’nda Her yıl düzenli olarak yapılan ve gelenekselleşen okuma yarışmalarının bu yıl üçüncüsü yapıldı.

 

               Okul salonunda  yapılan Ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Müdür Yardımcısı Ahmet Gelal, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
              Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
        Ödül töreninde konuşan, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ; “Okumak önemlidir, Kuran-ı Kerim’in ilk emridir Okumak.Okumayı bir alışkanlık haline getirmemiz gerekir.Kendimizi yetiştirmemiz için bol bol okumalıyız.Kitap okuyan insan etrafını aydınlatır. Programı hazırlayan idareci ve öğretmenleri tebrik ederim.” dedi.
              Büyük beğeni toplayan ve izleyiciler tarafında dikkatle izlenen törende konuşan Okul Müdürü Engin Rızaoğlu; “Okumanın bizlere neler katabileceğini hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizde okuduğunu anlama, sözlü ve yazılı olarak ifade etme konusunda genel olarak sıkıntılar görmekteyiz. Okuma alışkanlığı kazandırmak; bunu da yaparken öğrencilerimizi teşvik etmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlemekteyiz. Başarılı olan öğrencilerimi tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerime teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.
           Yarışma hakkında bilgi veren Rızaoğlu,şunları söyledi:”  yarışma yazılı sınavı üç kategoride(iki grup öğrenciler – 1 grup veliler) olarak  düzenlendi. Okunacak kitaplar Türkçe Öğretmenleri tarafından belirlendi. 5. ve 6. sınıflar da Kaşağı ve Don Kişot;, 7. ve 8.sınıflar da ;Sefiller ve Elveda Gülsarı ve veliler de “Toprak Ana” adlı kitaplardan sorumlu tutuldular.Her kitaptan 15 tane çoktan seçmeli soru soruldu. Sınav 10 Mayıs Çarşamba günü yapıldı. Aynı gün içerisinde sonuçlar açıklandı. Sonuçlardan öğrenciler haberdar edilmedi. Ödül töreninde sonuçları sürpriz şekilde öğrenen öğrencilerden her iki kategoriden de ilk üçe giren öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi verildi. Ödül olarak birinci olan öğrenciye 150 TL, ikinci olan öğrenciye 100 TL, üçüncü olan öğrenciye ise 50 TL verildi. İlk ona giren diğer öğrencilere de sürpriz hediyeler verildi. Velilerden de birinci olana yemek takımı verildi.”
              Ödül töreni programında öğrencilerin hazırlamış olduğu drama ve tiyatro gösterisi yapıldı. Şiirler okundu. Ayrıca müzik öğretmeni eşliğinde öğrenciler  şarkı seslendirdi. Velilerin  de katılımıyla  büyük bir coşku içerisinde tören sonlandırıldı.
                  Milli Eğitim Müdürü tören sonunda sürpriz yaparak Yazdığı bir şiirini  ilk defa programda kendisi bizzat seslendirerek okudu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.