IĞDIR BELEDİYESİNİN 3. YIL BÜLTENİ ÇIKTI

Tarih : 2017-05-29 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR BELEDİYESİNİN 3. YIL BÜLTENİ ÇIKTI

           Iğdır Belediyesinin faaliyetlerinin anlatıldığı 3. yıl  bülteni çıktı. 96 sahifeden oluşan faaliyet bülteni Iğdır belediyesinin yaptığı hizmetleri Iğdırlılara tanıtım amacı taşıyor.
 

         Konu ile ilgili bir açıklama yapan Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit:” Mart 2014 seçimlerinden bugüne kadar 3. yılımızı doldurduk. Bizlere bu  yürüyüşte şimdiye kadar sonsuz destek veren tüm halkımıza ve belediye meclis üyelerimiz ile çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.Hedefimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Belediyemizin imkan ve kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak Iğdır'ımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, hemşerilerimizim desteğiyle de bundan sonra Iğdır'ımıza bir vizyon kazandırıp her türlü hizmette faydalanmasını sağlamaktır.Yapılan işler ve yatırımlar, Belediyenin artık kurumsal yapısını oluşturduğu çalışanlarına sahip çıkarak onların eğitimine önem vermek suretiyle kamu hizmeti bilincine kavuşmasını sağladığını göstermektedir. İnanıyorum ki 2017 yılı Iğdır Belediyesinde hizmetlerin katlanarak gerçekleştirildiği yıllardır kangren olan sorunların birçoğunun artık kentimizin gündeminden düştüğünün görüleceği bir yıl olacaktır.”dedi.
         Hizmet seferberliğimizde üreten biz kazanan ise Iğdır halkı olacaktır.3 yılda 82 Km asfalt,19 Km parke,14 Km kaldırım,16 Km Yeni Yol açılması,67 Km Kanalizasyon,41 Km Su ishale hattı,  yapıldı diyen Başkan Murat Yikit:”  Belediyemizin şimdiye kadar uygulamaya koyduğu en büyük projesi olan Kanalizasyon, su ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesinin de hayata geçirilmesinde son aşamaya gelinmesi, toplu taşımacılık, yeni hizmet araçları alarak Şeffaf belediyecilik örneği ile herkesin daha modern bir kent için; alt ve üst yapı sorunları giderilerek daha yaşanabilir bir kent hedefimizdir. Hedeflerimizden biride kentimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, kendini ekonomik sosyal ve kültürel olarak ifade etmektir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kentimizin çocukları,  gençleri kadınlara engellileri, yaşlıları yapacağımız hizmetlerin yön vericileri olacaktır. Kent planlamamızda bu hususlar bundan sonrada oluşturulacak konularda öncelik teşkil edecektir. Tüm belediye hizmetlerinin planlanmasını ve projelerini oluştururken asıl olanın insana yatırım olduğunu en temel ilkemiz olarak belirledik. Belediye ekiplerimiz, talimatlarımız doğrultusunda olanaklarımız elverdiği ölçüde önümüzdeki sezona da Iğdırlımızı Doğunun gelişen yüzü olarak karşımıza çıkacaktır.”dedi.
         Belediye olarak rutin işlerin yanında, katıldığımız her toplandı da, her platformda , bu şehri gelecek nesillere daha sorunsuz nasıl taşıyabiliriz düşüncesiyle gereken her şeyi fazlası ile söyledik diyen Başkan Yikit sözlerine şöyle devam etti:” Hizmete susamış ilimizin özlediği hizmeti vermeye çalışırken arkamızda Iğdır halkını görmek, bizlere ayrı şevk ve heyecan vermiştir. Bunun için Iğdırlı hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.    
         Kentimizin etnik ve dinsel renkliliğini, birlikte yaşama arzusunu güçlendiren bir hamur olduğunu, her platformda dile getirerek bunu sadece söylemde değil pratik yaşamda da hayata geçirerek Iğdır’ı “küçük Anadolu” olarak pilot şehir yapacağız.İnsanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınları barıştıran, dostlukları koruyan, birlik, beraberlik ve bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, “Farklı olanları tanıma ve anlamaya çalışma, toplumun ayrışmasına değil de kaynaşmasına yönelik projeler üretme” ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren kentimizdeki insanların görüşlerinin tüm ülkemizde yaygınlaşmasını umuyorum. Bu beklentimiz gerçekleştiğinde, eminim ki, çok daha güzel bir dünyada yaşıyor olacağız.”dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası