SAĞLIK BAKANINDAN IĞDIR’A MÜJDELER

Tarih : 2017-06-03 / Kategori : Sağlık

SAĞLIK BAKANINDAN IĞDIR’A MÜJDELER

         Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep AKDAĞ  Iğdır İlimizi ziyaret etti. 
Valilik binasında yapılan Iğdır İli Sağlık Hizmetleri değerlendirmesine Iğdır Valisi Ahmet Turgay ALPMAN, Iğdır Milletvekili Nurettin ARAS, Sağlık Bakanlığı Bölge Koordinatörü Murat KÜÇÜKOĞLU, İl Sağlık Müdürü Alpaslan EROL, Kamu Hastaneleri  Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Kemal EYVAZ ve tesis yöneticileri katıldılar.

 

           Iğdır’ın Sağlık Hizmetlerinin verilerle değerlendirildiği toplantı sonunda açıklama yapan Bakan AKDAĞ çok önemli müjdeler verdi. 
           Bunlar arasında; Tuzluca İlçemize yeni modern bir Devlet Hastanesi açılması, Iğdır Devlet Hastanesi Yoğun Bakım kapasitesinin artırılması için 3. Seviye Yoğun Bakım kurulması, ESWL taş kırma cihazı alınarak hastaların il dışına sevklerinin önlenmesi, Gastroenteroloji, Çocuk Cerrahisi ve Psikiyatri gibi eksik branşların tamamlanması yer almaktadır.
        Ayrıca mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hem hekim kapasitesinin artırılması hem de yeni modern diş ünitelerinin alınması müjdesini de verdi.
        Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep AKDAĞ İlimizde 2 tane Sağlıklı Yaşam Merkezi kurulmasını planladıklarını ve bu merkezlerde ‘‘ diyetisyen, psikolog, diş hekimi,  fizyoterapist hatta yerine göre beden eğitimi öğretmenlerinin bulunacağını, verem savaş hizmetlerinin, kanser taramalarının yapılacağını ve hastalıkların takip edilebileceğini ’’ dile getirdiler.
      İlimizde yapılacak olan gelişmelerle ilgili güzel haberlerinden dolayı Sayın AKDAĞ’a teşekkür ederiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası