HAVAİ FİŞEK VE SİLAH ATMA GELECEĞİMİ KARARTMA

Tarih : 2017-06-08 / Kategori : Duyurular

HAVAİ FİŞEK VE SİLAH ATMA GELECEĞİMİ KARARTMA

          Düğün, nişan ve asker uğurlama gibi mutluluk ve gurur günlerimizde silah ve havai fişek gibi patlayıcı maddelerin kullanılmasının yaşanan bu güzelliklere gölge düşürmesini istemeyiz. Öncelikle silahların bir eğlence ve kutlama aracı olmadığı bilinmelidir. Diğer yandan havai fişekler patlayıcı madde ihtiva eden ve ehil kişiler tarafından usulüne uygun kullanılması gereken maddelerdir ve bu maddelerin izinsiz zamansız ve uygunsuz kullanılmasından ötürü halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir.

 

       Yapılan bilimsel çalışmalar havai fişek atılmasıyla oluşan gürültü ve ışığın yarattığı panik nedeniyle her havai fişek atımında “yüzlerce kuşun öldüğünü” göstermektedir. Ayrıca düğünlerde silah ve patlayıcı maddelerin kullanılmasının ne kültürümüzde ne de dinimizde yeri olmadığı ve uygun da karşılanmayacağı bilinmelidir.
        Ancak silahla ateş edilmesinin ya da havai fişek atılmasının sadece emniyet tedbirleri ile çözülemeyeceği bir gerçektir. Bu anlamda “IĞDIR POLİSİ” olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan sivil toplum örgütlerimizden ve özellikle vatandaşımızdan aldığımız destekle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Amacımız düğün sahiplerinin en güzel günlerinin en acı günleri olmaması, toplumumuzun bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya kalmamalarıdır.
 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.