Rektör Alma, Basın Mensuplarıyla İftarda Bir Araya Geldi

Tarih : 2017-06-21 / Kategori : Genel Haber

Rektör Alma, Basın Mensuplarıyla İftarda Bir Araya Geldi

        Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Uygulama Otel’inde verilen iftar yemeğine, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Genel Sekreter Okt. Dinçer Öztürk, Rektör danışmanları, üniversite personelleri, yerel, ulusal basın temsilcileri ve çalışanları katıldı. 

    Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Uygulama Otel’inde verilen iftar yemeğine, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Genel Sekreter Okt. Dinçer Öztürk, Rektör danışmanları, üniversite personelleri, yerel, ulusal basın temsilcileri ve çalışanları katıldı. 
    İftar yemeğinden sonra Rektör Alma, basın mensuplarına üniversitede yapılan önemli çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.  
    Rektör Alma “Siz değerli basın mensuplarıyla daha önce de bir araya gelmeyi düşünüyordum ama bugüne nasip oldu. Kars, Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı’nın dün İstanbul’da verdiği iftar yemeğine katıldım. 
    İstanbul’daki Kars, Ardahan ve Iğdırlı iş adamıyla bir araya geldik. Üniversitemiz için işadamlarımızdan üniversitemiz için destek sözü aldık. Bunun yanında Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Silikon Vadisi’nde kurduğu tekno park tesisler var. 
    Biz de yüzde 1-2 gibi bir oranla buraya ortak olmaya karar verdik.
     Yani Iğdır Üniversitesi’ni artık silikon vadisine doğru taşıyoruz. 
    Ayrıca Mecidiyeköy’de inşaat firması olan Ağrılı bir hemşerimiz Iğdır’a sahip çıkmak istedi. Mecidiyeköy’de bizim üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi’nin şubesini açmaya karar verdik. Biz de Türkçe Eğitim Merkezi (TÜMER) kurmak üzere YÖK’e başvuruda bulunduk. Türkçe eğitimleri, sertifikasyon eğitimleri, tekno girişim eğitimleri konusunda Iğdır Üniversitesi, Kalyoncu Ünivesitesi’nin İstanbul’un en gözde binalarından bir tanesinde şube açacağız. Hedefimiz sürekli eğitim merkezi ile talebin olduğu yerlere doğru gidip üniversitemizi en iyi şekilde geliştirmektir.” dedi.
    “Iğdır’ın Sofralık Kayısı Sertifikası için komisyon kurduk”  
    Iğdır’ın sofralık kayısı sertifikası alması için 10 kişilik bir komisyon kurduklarını belirten Rektör Alma, sözlerine şöyle devam etti: “Birkaç gün sonra yiyeceğimiz Iğdır kaysısı maalesef coğrafik işareti alınmamış durumda. Bu komisyonumuz yaklaşık 10 gündür çalışıyor. Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte inşallah Iğdır’ın sofralık kayısı sertifikasını alacağız ve sürekli eğitim merkezimizde çiftçilerimize bu konuda eğitimler vereceğiz. Iğdır kayısısının dünyanın her tarafında sertifikalı bir ürün olması için çalışıyoruz bunun için gayretlerimiz devam ediyor.   Bununla birlikte Tuzluca İlçemize yeni atanan kayyum kaymakamımız ile bir protokol yaptık. Orman Genel Müdürlüğü kayyum atanan yerlere sınırsız maddi destekte bulunuyor. Biz de ortak hazırlayacağımız proje ile Tuzluca tuz maden işletmesinde sağlık için açılacak olan tuz rehabilitasyon merkezini açacağız daha sonra da burayı bize devir edecekler. Bu konuda gerekli görüşmeleri ve yazışmaları yapıyoruz bir kaç ay içinde de Tuz Rehabilitasyon Merkezi’mizi kuracağız. 3-4 Temmuzda Tuz Terapi Çalıştay’ımız var bunun için kendi alanında uzman yurt dışından da birçok deneyimli arkadaşımız gelecek.
        Ben geçen gün TUBA toplantısındaydım. Gece geç saatlere kadar Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden eleman aradım. İnşallah üniversitemize yakın zamanda rektör muavinleri, dekanlar, bölüm başkanları, doçentler gelecek. Öğretim üyesine ağırlık vermeliyiz yatay büyümeden ziyade yani yeni bölüm açmak yerine mevcut bölümleri doldurup hoca başına öğrenci sayısını azaltmamız gerekiyor. Hedeflerimiz büyük, 4 yıl içinde herkesin evinin bahçesinde bir hobi bahçesi, bal ormanı kurmasına öncülük etmek istiyoruz. Biz kampüsümüzde bal ormanı kurduk. İnşallah yakın zamanda bal üreteceğiz üniversite olarak artık dedikodu değil bal üreteceğiz. Ciddi anlamda sağlığımız tehlikede, içtiğimiz su halk sağlığına uygun değil, bu suyun mutlaka Türk Atom Enerjisi tarafından sertifikalandırılması lazım. Su arıtma tesisi kurduk, atık grubu kurduk. Bizim bu gibi çalışmalarda örnek olmamız lazım biz örnek olmazsak bu şehrin dinamik beyni olamayız. Yüz binlerce kitap getirdik, üç bin dönüm arsa alarak meradan dönüşümü sağladık, şuanda evraklar hazırlanıyor. Ayrıca bu üç bin dönümlük büyük alanda enerji köyü kuracağız. Iğdır bizden çok şey bekliyor; küskünlükleri dargınlıkları bir yana bırakıp önümüze bakmalıyız. 
Tuzluca’da yüksekokul binası bize devredildi. Tuzluca tuz mağaralarının yanına kapı açarak bu alanda iyi bir rehabilitasyon merkezi açacağız. Bunlar güzel projeler uygulama otelimizde bile bir tuz odası yapıyoruz. 
          Uygulama otelimizi iyi bir noktaya getirdiğimize inanıyoruz ama tabi çok memnun değiliz, imkanlar çerçevesinde bütün yataklar değiştiriyoruz. Kampüsümüzün de etrafını, çevresini ve güvenliğini kontrol etmeye çalışıyoruz. Bu konularda siz değerli basın mensuplarına her zaman kapım açıktır. Basının bize yapmış olduğu desteğin farkındayım hepinize teşekkür ederim. Bir ordunun başarısı komutana verilmez tüm ordu neferlerine verilir. Bir başarı varsa bu sizlerin de başarısıdır.” 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası