AK Parti 15 Temmuz Programını Açıkladı: 81 İlde Etkinlik Olacak

Tarih : 2017-07-05 / Kategori : Siyaset

AK Parti 15 Temmuz Programını Açıkladı: 81 İlde Etkinlik Olacak

            AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal '15 Temmuz' anma programını açıkladı: 11 Temmuz günü etkinliklerimize başlıyoruz. 81 ilde etkinliklere katılacağız.

         AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenleyecekleri anma programlarına ilişkin partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, "15 Temmuz'un yıldönümünde bir anma, hatırlama sembolü olarak tabii ki demokrasi nöbeti tutacağız. Bu millet 29 gün demokrasi nöbeti tuttu. Bunu da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlattı ve bitirdi. 15 temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın katılacağı demokrasi nöbetine katılacağız. O gece uyumayacağız. Dışarıda direnişin sembol mekanlarında olacağız. Biz sokakta demokrasi aramıyoruz " dedi.
          "15 TEMMUZ'UN İTİBARSIZLAŞTIRILMASINA CEVAP VERMEYECEĞİZ"
            AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, "Ne kadar perdelenmek, itibarsızlaştırılmak istense de 15 Temmuz'un önemi, kıymeti ve 15 Temmuz gecesi bu milletin nasıl bir destan yazdığını unutmadık, unutturmayacağız. Birilerinin 15 Temmuz'u itibarsızlaştırmasına müsaade etmeyeceğiz. 'Kontrollü darbe', 'Başarısızlığa mahkum edilmiş darbe' gibi ifadeler üzerinden 15 Temmuz'un birileri tarafından bölünmesine, perdelenmesine, itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.
Ünal'ın açıklamalarının satır başları şöyle:
          "81 İLDE ETKİNLİK OLACAK"
           "Bu milletin o gece ölümüne kendi demokrasisini nasıl müdafaa ettiğini gördük. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile demokrasi nöbetleri başlamıştı, onun işareti ile de bitti. Biz sokakta yok edilmek istenen demokrasimizi 15 Temmuz gecesi kurtardık.
Birilerinin, 'Sarayın 15 Temmuz'u, halkın 15 Temmuz'u' gibi ifadelerle bölünmesine izin vermeyeceğiz.
Bu milletin cumhurbaşkanına sahip çıkması aslında tercihine oyuna sahip çıkmasıdır. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları bunu anlamalıdır. Hiç kimse bir takım kelime oyunları içine girmesin.
          Biz Gezi'de bir şey yaşadık. Gezi'de on binlerce insan evet sokağa çıktı. On binlerce insanın sokağa çıkması üzerinden CHP meşru hükümetin meşruiyetini tartışmaya açtı.
 
         "DON KİŞOT SENDROMU"
          Sandıkta seçilmiş meşru hükümet sokak hareketleri üzerinden meşruiyeti gündeme getirilmez. Bugün 10 bin kişiyle yürüyen CHP 20 milyon oy almış hükümetin meşruiyetini tartışmaya açıyor. Burada bir Don Kişot sendromu vardır. Yel değirmenlerini canavar zanneden bir kafayla karşı karşıyayız. Bu tartışmayı bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz.
 
"O GECE UYUMAYACAĞIZ"
11 Temmuz günü etkinliklerimize başlıyoruz. Bu takvimi 7 Temmuz'dan sonra detaylı paylaşacağız. 15 temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın katılacağı demokrasi nöbetine katılacağız. O gece uyumayacağız. Dışarıda direnişin sembol mekanlarında olacağız. Biz sokakta demokrasi aramıyoruz.
         CHP'NİN 16 NİSAN REFERANDUMUNU AİHM'E TAŞIMASI
           CHP'nin adalet arayışı adalet arayışı değil. AİHM'e başvurusu da AİHM'e başvuru değil. Bütün bu eylemler üzerinden bir hükümet kriz tartışma alanı oluşturmak yeni krizler üretmen ve sorundan beslenen bir siyasetin parçası olmak. YSK'nın kararları sonuçları son derece açıktır. AYM'nin verdiği karar son derece açıktır. AİHM'in ver3ceği karar da son derece açık olacaktır. CHP istismar siyaseti yapmaya devam edecektir. Teknik bir değerlendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
 
             ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE ALINMASI GEREKEN EKSTRA BİR TEDBİR SÖZ KONUSU MU?
             Orada yürüyüşe katılan her bir vatandaşımızın can güvenliği son derece önemlidir. İçişleri Bakanlığımız bu konuda son derece hassas bir şekilde önlemleri almaya devam ediyor. Herhangi bir provokasyona fırsat vermeden bu yürüyüşün devam etmesini hükümetimiz sağlıyor. Maalesef CHP sözcülerinin açıklamaları bizi şaşırtmaya devam ediyor. Maalesef kasıtlı değilse bunlar son derece vahim açıklamalar. CHP sözcüsünün bu açıklaması ne anlama geliyor? 15 Temmuz anlamalarını karşına adalet yürüyüşü gibi bir yürüyüşü alternatif gibi sunmasının ne anlama geldiğini açıklamalarını bekliyoruz. Ağızlarındaki baklayı mı çıkardılar? Acaba bu yürüyüş 15 temmuzu itibarsızlaştırmanın bir amacı mıydı?"

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.