Iğdır Üniversitesinde “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” Adlı Kutlama Programı Düzenlendi

Tarih : 2017-07-20 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesinde “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” Adlı Kutlama Programı Düzenlendi

      Iğdır Üniversitesi ve Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına Katılanlar Dayanışma Derneği’nin iş birliği ile Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlama Programı düzenlendi. 

 

 

         Programa; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına Katılanlar Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Tağal, Müftü Yardımcısı Ahmet Gözcü, Kıbrıs Gazileri ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.
         Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına Katılanlar Dayanışma Dernek Başkanı İsmet Tağal, açılış konuşmasında Kıbrıs Şehitleri ve Gazilerinin toplum nezdinde gerektiği kadar değer görmediklerini ifade etti. Dernek Başkanı Tağal, Kıbrıs Harekâtı sırasında yaşadıkları sıkıntıları ayrıntıları ile anlatarak, bu gibi zaferlerin nice zorluklarla kazanıldığını dile getirdi. Dernek Başkanı Tağal, son olarak böyle bir programın düzenlemesinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
          Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Alma, “bildiğiniz üzere, tarih boyunca gerek anavatanımız gerekse yavru vatanımızın bulunduğu ada hem Batılıların, hem Akdenizlilerin hem de Ortadoğuluların ilgi noktası olmuştur. Herkes ama herkes Kıbrıs üzerinde oyunlar oynamış, uğruna savaşmış, kan dökmüştür. Feda edecek bir karış toprağımızın dahi olmayacağını 1974 yılında Kıbrıslı kardeşlerimizle tüm dünyaya gösterdik. Kıbrıs'ta oynanan oyunları Türkiye Cumhuriyeti olarak ‘Kıbrıs bizim milli davamız’ diyerek bozduk. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve barışın asıl mimarı Necmettin Erbakan’ın iradeleriyle, Kıbrıs Harekâtı’nı gerçekleştirdik ve Kuzey Kıbrıs’a bağımsızlığını kazandırdık. 43. yıldır bu günü, 20 Temmuzu, Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutluyoruz. Dünyada, kılıç, kalkan, mızrak, gürz dönemi bitip ‘modern’ dediğimiz çağa girildiğinde ‘oyunlar’ da modernleşmiş, farklı bir boyut kazanmıştır. Bu oyunların en başatı, siyaset oyunlarıdır. Günümüzde Batılıların bu adayla ilgili kirli oyunları halen devam etmektedir. İsviçre'de yapılan son müzakerelerde bunu bir kez daha göstermişlerdir. Kabul edilmesi imkânsız isteklerde bulunarak, barış ve huzuru sağlamak adına yapılan bu görüşmeleri, çıkmazlara sürüklemekteler. Olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye, Ada'da barışın kalıcı hale gelmesi ve iki halkın huzur içinde varlıklarını devam ettirmeleri konusunda bütün gayretiyle çalışmaya devam edecek ve kirli oyunların başarıya ulaşmasına asla müsaade etmeyecektir. Buna inancımız tamdır. Yavru vatan Kıbrıs’ımızın bağımsızlığını kazandığı temmuz ayı, artık bir kat daha önem arz etmektedir. 15 Temmuz’da Türk milleti, bağımsızlığına kastedenlere bir kez daha gerekli cevabı vermiş, bir destan yazmıştır. 20 Temmuz’u unutmadığımız gibi 15 Temmuz’u da millet olarak bundan sonra unutmayacağız, unutturmayacağız. Sözlerime son verirken milletimizin Kıbrıs'taki haklarını korumak için yapılan harekatta şehit düşmüş ve yaralanmış gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
        Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil' de konuşmasında Kıbrıs Harekâtı’nın bir savaş harekâtı değil barış harekâtı olduğunu vurguladı. Kıbrıs’a insanlara zulüm etmeye değil huzur getirmek için gidildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Karanfil, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Program, İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin’in “İslam'da Şehit ve Gazilerin Yeri” adlı sunumuyla sürdü. 
Program, Müftü Yardımcısı Ahmet Gözcü tarafından şehit ve gaziler için okunan duaların ardında verilen ikramla sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası