IĞDIR’DAN AVRUPA’YA

Tarih : 2017-07-24 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DAN AVRUPA’YA

   Iğdır’lı iş adamı Nevruz Sadak Iğdır tarımına yıllardır hep özlemi duyulan ölçüde destek sundu ve ürünlerimiz Avrupa’da satışa sunuldu.

            Yıllardır aile şirketi olarak yurt dışında yemek ve yiyecek sektöründe iştigal eden iş adamı Nevruz Sadak geçtiğimiz yıllarda zorlu bir işi başararak entegre bir tesis kurdu ve doğal, katkısız Iğdır ürünlerini Mezzito markası adı altında Patlıcan reçeli, Kaysı Reçeli, konservesi, kurutulmuş ürünlerini hijyenik ortamda paketleyip Avrupa’nın birçok ülkesine satışını gerçekleştiriyor. 
            Aile şirketinin Iğdır’da ki yatırım bölümünü organize eden Nevruz Sadak yaptığı açıklamada; Iğdır da yetiştirilen ürünleri işleyip hazırlayıp Iğdır’dan Avrupa'ya yurtdışında  yaşayan Iğdırlılar başta olmak üzere tüm gurbetçi vatandaşlarımıza yöresel, doğal ve katkısız ürünler sunmaktayız. Iğdır’dan Almanya'ya, Almanya’dan da Avrupa ülkelerine Mezzito markası adı altında bayilikler vererek dağıtım yapmaktayız.  Iğdır'dan Avrupa’ya Iğdır'ın meşhur patlıcan reçeli, kaysı reçeli, salça, turşu, konserve, kahvaltılık sosları, makarna sıpagetti sosları  ve birçok ürün üretip dağıtmaktayız.     Her geçen yıl kapasitemiz artmakta olup Iğdır’da ki istihdamı artırmak, vatandaşlara ve çiftçilerimize katkı sağlamak, Güney Afrika’da yetişen kiraz biberi, Fransız biberi, Meksika biberi olmak üzere birçok yeni üründe çiftçilerimize ektirip alım yapmaktayız. Amaç çukur ova olarak bilinen Iğdır’da tarımı canlandırmak ve çiftçilerimize yeni umut kapısı olmaktır.” Dedi.
            Iğdır’da yetiştirip, Avrupa’da satışa sunan ve ülkemize döviz kazandıran  iş adamı Nevruz Sadak’a başarılı çalışmalar dileriz.  

Facebook Beğenenler

  1. Rıza YILMAZ 2017-07-24 12:40:53

    Hemşehrimi canı gönülden tebrik ediyorum.Katma değerse işte budur.Yüzlerce çiftçinin,yüzlerce dekar toprağın paha biçilemez alın terinin karşılığı bu olsa gerek.Iğdır olarak kooperatifleşmenin veya üretiçi örgütlerinin oluşumunu sağlamalıyız,çok acil bir şekilde.Tarımda kalkınma istiyorsak boşa kürek çekmenin hiç bir anlamı yoktur.Bunun yolu yöntemi bellidir,Kamusal gücün veya otoritenin bu yönde caba harcaması gerekiyor,gerisi zaten istemesen de gelir.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası