Rektör Alma, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" nedeniyle bir mesaj yayınladı

Tarih : 2017-07-24 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma,

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, her yıl kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

 

           Rektör Alma, yayınladığı mesajda 24 Temmuz 1908’de Türk basınında sansürün kaldırıldığını ve bu tarihten itibaren bu günün her yıl Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlattı. 
             Rektör Alma, “Basın Bayramının 109. yıl dönümünde tüm basın emekçilerinin ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.  Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.  Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.
15 Temmuz’da milli iradeye darbe vurmak isteyen FETÖ’ye karşı milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir.
          Bu duygu ve düşüncelerle basın ilkelerine göre mesleklerini tarafsız bir şekilde yerine getiren başta ilimizin basın mensupları olmak üzere tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’ en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.