IĞDIR BELEDİYE BAŞKANI MURAT YİKİTTEN GAZATECİLERE YEMEK

Tarih : 2017-07-24 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR BELEDİYE BAŞKANI MURAT YİKİTTEN GAZATECİLERE YEMEK

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Başkan Murat Yikit Gazetecilere yemek verdi.

          24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit ilimizde görev yapan basın mensuplarına bir yemek verdi.
Iğdır Belediyesi Başkanlık makamında, ilimizde kurulacak olan çöp gazından elektrik üretecek santral için gerçekleştirilen basın toplantısında sonra Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Başkan Murat Yikit Gazetecilere yemek verdi . 
         Sohbet ortamında gerçekleşen yemekte bir açıklama yapan Belediye başkanı Murat Yikit:”  Bizler yerel yönetim temsilcileri olarak, yerel basına büyük önem veriyoruz. Bizi şehrimizdeki insanlarımıza anlatacak, yaptığımızı halka ulaştıracak yerel basındır. Sadece yapılan değil yapılmayanları da gündeme getirerek, bizlere yön göstermeleri de son derece önemlidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda olan basın, demokrasinin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir. Vatandaşların doğruları öğrenme, bilgiye ulaşma ve kendi fikirlerini basın aracılığıyla ifade edebilme en temel hakkıdır.” dedi.
Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler diyen Başkan Yikit:”  Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Bizlerde bu temenniler ile basınımıza bir yemek vererek onların hem bayramlarını kutlamak hem de onları unutmadığımızı göstermek içindir. Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanları ile basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutlarım.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.