Rektör Alma, Tigem’de İncelemelerde Bulundu

Tarih : 2017-07-26 / Kategori : Genel Haber

Rektör Alma, Tigem’de İncelemelerde Bulundu

 Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Aralık ilçesinde bulunan TİGEM’i beraberindeki heyetle ziyaret ederek, işletme hakkında bilgi aldı.

 

            Aralık Kaymakamı Kemal Duru, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay ve çok sayıdaki iş adamlarından oluşan heyetle TİGEM’i ziyaret eden Iğdır Üniversitesi Rektörü’ne, İşletme müdürü tarafından bilgi verildi. İşletmenin çeşitli birimlerini gezen heyet, yapılan işlerle ilgili olarak sahada incelemelerde bulundular.  
           İmcelemeler sonunda konuşan Rektör Alma; Bu işletmenin çok güzel ve büyük olduğunu, üretim noktasında bölgemiz ve ülkemiz açısından önemli bir potansiyele sahip olan bu işletmenin, Iğdır üniversitesinin de katkıları ile çok daha verimli olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Ziyaret esnasında, heyette bulunan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden öğretim üyeleri, TİGEM arazisinde termal su kaynakları için de incelemelerde bulundu. 
          Yapılan incelemelerin sonucunda TİGEM’e ait arazide, termal su kaynağı olabileceği kuvvetli bir ihtimal olarak görüldü. Bu konuda ilgili birimlerin çok yoğun çalışacaklarını söyleyen Rektör Alma, en kısa zamanda önemli gelişme sağlanacağına inandığını belirtti.
TİGEM deki incelmelerin ardından, Türkiye ile İran sınırının kesiştiği Serdar Bulak Yaylasına geçilerek, tabiat zenginliğinin görsel şöleni eşliğinde, bölgede bulunan tarihi eserde gezildi.
        Heyet daha sonra Aralık ilçesini ziyaretin ardından Iğdır’a döndü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.