ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AĞAÇLARDA YAŞAYACAK

Tarih : 2017-07-26 / Kategori : Genel Haber

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AĞAÇLARDA YAŞAYACAK

Aralık Kaymakamı Kemal Duru’dan Örnek Davranış

        Iğdır'ın Aralık ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 şehit için çam, çınar gibi fidanlar dikildi.
       Fidanların üzerinde şehitlerin fotoğrafı, adı, soyadı, yaşı ve mesleği gibi bilgiler yazılarak asıldı.
Aralık Kaymakamı Kemal Duru'nun önerisi ile Aralık ilçesinde şehitler için orman oluşturuldu.
Başarısız darbe girişiminde şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruması Iğdırlı Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın'ın yanı sıra diğer şehitlerin fotoğraf, meslek ve doğum tarihlerinin yer aldığı bilgiler dikilen fidanlara asıldı. Darbe girişiminde şehit olan 249 kişi için 249 ağaç dikildiğini bildiren Kaymakam Duru, şehitlerin her zaman hatırlanması için farklı bir çalışma içine girdiklerini bildirdi. Kaymakam Kemal Duru, şunları söyledi: 
          "15 Temmuz şehitlerimiz için belediyeden yer tahsisi istedik. Güzel bir alan belirledik. Her şehidimiz için bir ağaç toprağa diktik. Bu ağaçlar sayesinde bizler şehitlerimizi hatırlayacağız. O kanlı gecede hiç kimse birbirinin mesleğine, diline, ırkına bakmadı. Genç yaşlı demeden hepsi vatan uğruna ölüme koştular. Bizlerde o aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için böyle bir alan oluşturduk. Bu ağaçlar boy verdikçe biz şehitlerimizi anacağız, onların bize emanet ettikleri vatan için daha çok çalışacağız."dedi
            15 Temmuz Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kanber Güzelkaya, ve beraberindeki heyet Kaymakam Duru'nun bu girişiminden dolayı son derece memnun olduğunu dile getirerek 
             15 Temmuz Şehitler Derneği olarak herzaman işbirliği içinde güzel çalışmaların yapılması icin kaymakam beyin yanında olacağını söyledi. 
  Haber: Özkan AYDIN

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.