Rektör Alma, Bal Üretim Törenine Katıldı

Tarih : 2017-08-05 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Bal Üretim Törenine Katıldı

           Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır merkeze bağlı Asma Köyde tarım günleri kapsamında düzenlenen Bal üretim törene katıldı. 

            Törene katılan Iğdır Valisi Enver Ünlü, konu ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından söz alan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Bülent Yurtseven Kampüsü’nde Bal Orman’ı yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bal ormanımıza diktiğimiz çok sayıda ağacımız muazzam şekilde büyümesini mutlulukla görmekteyiz.  Trabzon’dan temin ettiğimiz çok sayıda, lavanta, gül, avize çiçeği vb. çiçeği de bal ormanımıza diktik. 
            Buna ek olarak Bülent Yurtseven kampüsümüzde, içinde yaklaşık 5 bin ağaç dikmeyi planladığımız bir de hobi bahçeleri kuruyoruz. Yeni oluşturduğumuz Bal Ormanımızda bizim de arı kovanlarımız var. Bunların sayısını artırmayı planlıyoruz. Hem bizim ormanda üretilen ballar, hem de Iğdırlı bal üreticisinin ballarını, üniversitemiz bünyesinde bulunan ve bölgedeki en donanımlı merkezi laboratuvarında incelemeyi ve kalitesini tescillemeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile bal üreten arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Üniversite olarak her konuda sizlerin yanınızdayız ve destek vermeye hazırız.” dedi.  
Vali Ünlü ve Rektör Alma ile birlikte törene katılan ilgililer, arı kovanlarının bulunduğu alana geçip incelemelerde bulunduktan sonra program son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.