IĞDIR BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ YILDA 250 YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Tarih : 2017-08-10 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ  YILDA 250 YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

             Iğdır Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yılda ortalama 250 yangına müdahale ettikleri bildirildi.
              Son çıkan Valilik yangınında göz dolduran Iğdır itfaiyesi takdire şayan bir çalışma içerisinde ve zamanlama açısından çok kısa sürede yangın mahalline ulaşarak, daha önemli facialara ve üzülmelere imkân vermeden bu görevi ifa etti.

 

             Iğdır İtfaiye Müdürü Ali Çekim yaptığı açıklamada:” 3 itfaiye aracı 11 personel ile yangına müdahale ettik.  Valilik içindeki duman o kadar yoğundu ki, belirli bölgelerde sürünüp ilerledik, dumana maruz kalanları kurtardık, dumanın dışarı çıkması için birkaç cam ve kapıyı kırdık. Yangın sırasında metanetli davranarak panik yapmadan yangını söndürdük. Dumandan etkilenen insanları kurtarırken bir kazazede itfaiye merdiveninin panik butonuna yanlışlıkla basarak geçici olarak, çok kısa bir süre merdivenli araç çalışmadı. Valilik binamızın ön tarafı itfaiye araçlarının yanaşmasına müsait değil, mecburen yan ve arka taraflardan kurtarma işini yaptık. Ayrıca zamanında müdahale ederek bodrum katta bulunan 2 tane otomobili de söndürdük. Benzinli otomobili zamanında söndürmemiş olsaydık, yangın çok daha büyüyebilirdi.” dedi. 
             Valilik yangınına başarı ile görevini yapan itfaiye personeli yangının en az zararla  atlatılması için büyük bir özveriyle mücadele etti diyen Belediye Başkanı Murat Yikit:” Yangın büyük ve doğal bir felaket. Bunun önünde durmak bazı zamanlarda mümkün olamayabiliyor. Ancak her şeyi göze alarak insanların can ve mal güvenliği, sonrasında ise insanların daha az zarar görmesi için mücadele etmek gerçekten takdire şayan bir çalışma. Bu konuda ben öncelikle itfaiye çalışanlarımızı kutluyor ve tebrik ediyorum. Herhangi bir can kaybının olmaması sevindiricidir. Yangında herhangi bir can kaybı olmaması için çalıştık ve başarılı olduk. “dedi.
Yaklaşık eski parayla 1 trilyona mal olacak 32 metrelik bir itfaiye aracı alımı için çalışma yaptıklarını belirten Başkan Yikit :” bu günlerde parası da hazır olan bir itfaiye aracı için DMO’ ya sipariş vereceğiz. 32 metrelik aracımız ile 8 katlı binalara çok rahat müdahale edebileceğiz. Iğdır Belediyesi olarak olası bir afette neler yapacağımıza ilişkin eylem planımız mevcut. İtfaiye ekibimiz 24 saat her olaya müdahale için hazır beklemektedirler. Yangınların olmaması dileği ile belediyemiz itfaiye ekibini kutluyorum, başarıların devamını diliyorum.”dedi.
             İtfaiye teşkilatımız sadece belediye sınırları içerisine değil tüm Iğdır’a hizmet vermektedir diyen Başkan Murat Yikit:  İtfaiye birimimiz sadece yangın ile değil; daire kapısı açma işlemi, afiş ile pankart asılması, günlük şehrin cadde ve sokaklarını sulama işlemi, şehrimizin muhtelif bölgelerinde bulunan işlek yaya kaldırımları ve yolları yıkanması, yeni açılan yolların dolgu çalışma alanlarına sulaması, kamu kurum ve kuruluşları, işyerleri ve meskenlere içme suyu temini gibi bir çok çalışmalar yapmaktadır. ”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası