IĞDIR’DA ÇOCUKLAR CAMİ İLE BULUŞTU

Tarih : 2017-08-10 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA ÇOCUKLAR  CAMİ İLE BULUŞTU

Minik kalplerin okuduğu ilahi ve dualar duygulandırdı.

             Yaz Kur’an kursu öğrencileri kurs boyunca öğrendiklerini aileleri ile paylaştılar. Ulu Camii kuran kursu öğrencilerinin gösterilerine ev sahipliği yaptı.
          Programda     Kız ve erkek  öğrenciler tarafından hazırlanan programda ilahiler, dualar, ayetler  ve İstiklal marşı okundu. İl müftüsü Cüneyt Kulaz  tarafından yapılan konuşmada camiinin ve ibadet hanelerin çocuklara daha çok sevdirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Öğrenciler ailelerine bugüne kadar öğrendikleri  ilahileri seslendirdiler, duaları ve sureleri okudular.Öğrencilerin sayısının fazla olması ve gürültüden programda aksamalar oldu.   
 
 CAMİLERDE OKULLARDA YAZ KURAN KURSLARIMIZ VAR
                      Müftü  Kulaz, konuşmasının devamında ailelere seslenerek : “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu eğitim noktasında üzerine düşeni en fazlasıyla yapma noktasında bizlere talimatlar veriyor Iğdır da 120 kuran kursunda  yaklaşık 5 bin 200  öğrencimiz dönem dönem bu kurslara katılıyorlar ve böylelikle müftülüğümüze bağlı kuran kursu öğreticilerimiz ve hatta fahri öğreticilerimiz ile birlikte bu eğitimi iki aylık süre içerisinde tamamlamış olacaklar. Bugün burada bu güzel sunuyu yapacak olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik diyorum. Rabbim bu öğrencilerimizi her daim başarılı ve muvaffak eylesin. Bizler Allah’a inanan, devletini ve milletini seven bu vatan ve bu millet için çalışan ve çabalayan insanlarız. Aynı şekilde evlatlarımıza da bu doğrultuda yetiştirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
  
   DİNİMİZİ DEVLETİN KURUMLARINDAN ÖĞRENMELİYİZ
Iğdır valisi Enver Ünlü, Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışmasında birinci gelen öğrencileri ve öğrencilere bu konuda destek olan Hocalarını ve ailelerini öncelikle tebrik ediyorum.”dedi.
               Ünlü,  Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Batıda böyle bir genç nesil yok. bunun için geleceğimize sahip çıkmalıyız. Genç nesiller bizi her zaman ayakta tutacaktır. Bunun temsilini 15 Temmuz hain darbe gecesi yaşadık. Bu hain darbeyi ise yetiştirmiş olduğumuz genç nesil sayesinde önledik. Bunun için gelecek nesillere eğitimli bilgili gençler yetiştirmeye devam  etmeliyiz.”şeklinde konuştu.
                       Iğdır  Valisi Enver Ünlü, : “ Geçen yıl 15 Temmuzda hiç beklemediğimiz üzüntü verici bir hadise oldu. Bir darbe girişiminde bulunuldu. Ne var ki bunu planlayanlar tabii ki dış güçler. Ama bu plan yapan kişilerin yönlendirdiği insanlar bizim aramızda bizim vatandaşımız olarak emniyette, askeriye de ve çeşitli kurum ve kuruluşlarında bulunan insanlardı. Dolayısıyla bu insanlar FETÖ’nün talimatları doğrultusu ile hareket ettiler. Ve bizim mahsum vatandaşlarımızı polislerimizi şehit ettiler. Bu vatana ihanet edenler elbette karşılığını alacaktır. Bizler dinimizi hakiki manada devletin kurumlarından öğrenmediğimiz takdirde yarın bizleri kandırmak isteyen kişiler çıkabilir. Bu nedenle camilerimizin kuran kurslarımızın müftülüklerimizin ve diyanet işleri başkanlığımızın ehemmiyeti büyüktür. Diyanetimize bağlı olmak dinimizi kuran ve sünnet çerçevesinde öğrenmek, peygamberimize bağlı birer ümmet olarak yetişmek, bu vatan toprakları üzerinde kardeşçe yaşamak hepimizin dileğidir.  İşte bizler bunu sağlamak için bu camilerimiz de kuran kurslarımızda çocuklarınızın kuranı sevmeleri Allah’ı tanımaları peygamberimizi sevmeleri dini asıl kaynağından öğrenmeleri için gayret ediyoruz.  . Rabbim bizlere bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Bu vatana sahip çıkacak bu vatanı koruyacak evlatlarımız bugün camilerimizde dinlerini öğrenirlerse inşallah yanlış yollara meyil etmeyeceklerdir.. Evlatlarınız Allah’ın bize emanetleri oldukları için onlara verebileceğimiz en büyük miras yine efendimizin müjdesidir ki onlara güzel ahlakı vermemiz gerekiyor.   evlatlarımıza güzel ahlakı verebiliyorsak onlara en büyük mirası bırakmış oluruz. Rabbim bizi bu çizgiden ayırmasın.” şeklinde konuştu. 
Vali ünlü, Daha sonra çocuklarla sohbet etti. Minik çocuklardan ilahi dinledi.
              Bu arada Iğdır  İl Müftülüğü tarafından yaz Kur’an kursları arasında Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışmasında dereceğe girenlerin ödülleri   Iğdır Valisi Enver Ünlü ve İl müftüsü Cüneyt kulaz tarafından verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası