TGF 20 YAŞINDA

Tarih : 2017-08-10 / Kategori : Genel Haber

TGF 20 YAŞINDA

          Türkiye Gazeteciler Federasyonu 20. Kuruluş yıldönümünü kutluyor. Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Ülkemizin en geniş katılımlı basın meslek örgütlenmesi olarak tüm meslektaşlarımızı temsil etmenin, mesleki hak ve özgürlüklerimizi kararlılıkla savunmanın ve gazeteciliğin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik yılmadan mücadele vermenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

 

“Ağustos 1997’de kurulan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ne mutlu ki bugün 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor” diyen TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, şunları söyledi.
“Anadolu, Trakya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde toplam 80 basın meslek örgütü üyesi bulunan ve yaklaşık 25 bin gazeteciyi temsil eden TGF, bu yapısıyla ülkemizin en büyük basın meslek örgütü olarak bilinmektedir. Böylesine anlamlı bir camianın içinde yer almak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm aramak, gazeteciliğin geleceği için mücadele etmek, özellikle de yerel medyanın güçlenmesi için çalışmak bize büyük bir onur ve mutluluk veriyor. Sürekli gelişen, büyüyen ve adından olumlu anlamda söz ettiren TGF, “Biz birlikte Türkiye'yiz” misyonu ve vizyonuyla mücadelesine daha da kararlı adımlarla devam edecektir. Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Basın yayın özgürlüğünden doğacak sakıncaların ortadan kaldırılması yolu, yine doğrudan basın yayın özgürlüğüdür” sözünden hareketle, demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün sağlanması ve tam anlamıyla yerleşmesi adına içinde bulunduğumuz süreçte her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz açıktır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu adına kuruluş yıldönümümüzde bizi yalnız bırakmayanlara, bu süreçte rahmetle andığımız TGF Kurucu Genel Başkanımız İsmail Sivri başta olmak üzere federasyonumuzun diğer kurucu Cemiyet Başkanları ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz”

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.