Karakoyunlu ilçesinde genç çiftçilere 185 koyun dağıtıldı

Tarih : 2017-08-11 / Kategori : Genel Haber

Karakoyunlu ilçesinde  genç çiftçilere 185 koyun dağıtıldı

             Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından  Karakoyunlu ilçesinde 5 çiftçiye 2’si erkek 35 dişi olmak üzere 185 baş koyun dağıtıldı.

 

         Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen Genç Çiftçi projesi kapsamında koyun dağıtım törenine, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mutlu Çakmak, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.
        Mutlu Çakmak, törende yaptığı konuşmada, Genç Çiftçi projesi kapsamında küçükbaş hayvanların dağıtmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Milli Tarım Projesi kapsamında gerek hayvancılık, gerekse bitkisel üretimle ilgili projelerinin artarak devam ettiğini de söyleyen Çakmak:Karakoyunlu ilçemizde 5 çifçimize 35 Dişi 2 erkek olmak üzere 37 Koyun dağıtımını gerçekleştirdik. Bakanlığımızın 11 Mayıs 2017 tarih ve 1179508 sayılı Talimatı ile ilimize toplam 4.950.000 TL bütçe ayrılmıştır. Bakanlığımızın Iğdır İli Bütçe Proje Dağılımı Bitkisel ve Diğerleri 34 adet, Büyükbaş Sığır 98 adet, Büyükbaş Hayvancılık Tesis Yapımı ve Hayvan
Alımı 2 adet, Küçükbaş Keçi 2 adet, Küçükbaş Koyun 28 adet, Küçükbaş Hayvancılık Tesis
Yapımı ve Hayvan Alımı 1 adet olmak üzere Toplam 165 adet projedir. Merkez ve Karakoyunlu İlçe köylerine ait 11 proje kapsamında 11 Genç Çiftçiye 385 adet koyun ve 22 adet koç olmak üzere toplam 407 adet küçükbaş hayvan dağıtımı yapılmıştır.  
      İl genelinde 28 projemiz var.  Bu projeler kapsamında köylerimizde hayvancılık kalkınacak. İnşallah çifçilerimiz için bol kazanç olur. Bundan sonrada projelerimiz devam edecek”dedi.
     Kacerdoğanşanlı köyünden Genç çiftçi Muharrem Güraras, Genç çiftçi projesi kapsamında 35 dişi 2 erkek olmak üzere 37 koyun aldım. Küçük işletmelerin büyümesi için büyük bir adım ve ülkemizde et sıkıntısının da önüne geçecektir.”dedi.
        Kadın çiftçi ise    Semra Balandı,”  Kadın çiftçi olarak müracaat etim oğlumun şansına 37 koyun çıktı çok mutluyum hayatımız değişecek. Koyunları çoğaltmayı planlıyorum. Aile bütçesine katkısı olacak çocuklarım okuyacak. Burdan il tarım müdürümüze Başbakanımıza Cumhur başkanımıza teşekkür ediyorum.”dedi.
         Aybuke Argın, ise Genç çifçi olarak müracaat ettim çıktı çok mutluyum Koyunlarımın sayısını artırmak istiyorum.”dedi.
       Daha sonra kura ile koyunların sahipleri belirlenerek  dağıtımları yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.