Solunum ve Cilt Hastaları İçin 'Halo Terapi' Merkezi

Tarih : 2017-08-12 / Kategori : Eğitim

Solunum ve Cilt Hastaları İçin 'Halo Terapi' Merkezi

           Iğdır Üniversitesinde, solunum yolu ve cilt hastalıkları yaşayanların yararlanması amacıyla duvarları kaya tuzlarıyla kaplanan "halo terapi" merkezi oluşturuldu. Solunum yolu ve cilt hastalıkları yaşayanlar, çağın yoğun talep gösterilen alternatif tedavi yöntemlerinden olan tuz terapisi için Iğdır Üniversitesindeki "Halo terapi" merkezinde şifa arayacak.

             Türkiye'nin en büyük tuz rezervleri arasında yer alan Tuzluca ilçesinde Romanya, Polonya, Rusya ve Nahçıvan'dan katılan araştırmacıların da destekleriyle sürdürülen çalışmalar neticesinde rezervin bazı solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği anlaşıldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Iğdır Üniversitesinin konukevindeki iki oda, "halo terapi" odasına dönüştürüldü. Kentteki Tuzluca rezervinden getirilen kaya tuzlarıyla özel ustalarca tuzla kaplanan terapi odaları, solunum yolu rahatsızlıkları yaşayan vatandaşların hizmetine sunulacak.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde yeni ortaya çıkan terapi dallarından birinin de tuz terapisi olduğunu söyledi. Tarih boyunca saf, rafine edilmemiş kaya tuzunun akciğere, antibakteriyel ve antimikrobiyal faydaları olduğunu belirten Alma, "Son yıllarda tüm solunum yolu hastaları ve doğal astım tedavisi olmak isteyen hastalar dünyadaki tuz mağaralarını ziyaret etmekteler. Doğal tuz havasının inanılmaz iyileştirici özelliklerinden dolayı tuz mağaralarına ziyaretler artış göstermektedir. Çoğu ülkede kullanılan bir yöntem olan tuz terapisi ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamıştır." dedi.
           "Mağaraya gidemeyen 'halo terapi' merkezine gelebilecek"
             Tuz terapi merkezlerinin mağaralarda yapılanına "speleo terapi", odalarda yapılanlarına ise "halo terapi" adı verildiğini belirten Alma, şunları kaydetti: "Bu çalışmanın neticesinde kurduğumuz tuz terapi merkezi sadece yöresel ve bölgesel değil, tüm ülkemizde ayrıca dünyanın her tarafından birçok insana sağlık hizmeti verecek. Bu çalışma ile hastalar doğal bir şekilde şifa bulabilecekleri gibi, ülke ve ilin ekonomisine de önemli bir katkı sunacaktır."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.