BİR KASA DOMATES 3 TL

Tarih : 2017-08-12 / Kategori : Genel Haber

BİR KASA DOMATES 3 TL

Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası Iğdır da yerli tarla ürününün çıkmasıyla birlikte domates fiyatları aşağı inmeye başladı. 

 

         Bir hafta öncesine kadar çiftçi 20 kg gelen bir kasa domatesi 10-15 TL satarken bugün bir kasa domatesi 2.5- 4 TL arasında satmasına rağmen alıcı bulamıyor. 
      1 Kg domatesin kilosunu 15-20 kuruşa alıcı bulamayan Iğdır çiftçisi bu sen yine zarar ettik diyor. 
        5 bin TL den fazla masraf yaprak domates eken çiftçilerden Ahmet Türkeli ve Ramazan Kılıç "4 bin TL harcadım 1000 TL aldım gördüğünüz gibi domatesler tarlada kalmış durumda alan yok toplama parası da değil. Bir salça fabrikası olsa rahatlıkla satar para kazanırdık her yıl zarar ediyoruz yinede mecburi ekiyoruz başka çaremiz yok. yetkililer bu işe el atsınlar çiftçi zor durumda dediler.
Iğdır çiftçisi bir ay boyunca bir kasa domatesi alıcı olmadığından 3 TL den satacak :Iğdır da hiçbir katkı maddesi katmadan tarlada organik olarak yetiştirilen domatesler. Ağrı Erzurum Van ve Kars illerinden gelen alıcılara satılıyor.Bu sene Van ilinden gelen olmaması Tendürek yol güzargahının güvenlik nedeniyle zaman zaman kapalı olması alıcıların gelmesini zorlaştırdığı belirtildi. 
Ağrı ilinden gelen brahim Yağcı isimli tüccarda, her yıl domates sebze meyva almaya geliyorum. Fiyatlar çok düşük Iğdır da 4-5 TL domatesi alıp Ağrı ilinde 5-6 TL den satıyoruz para kazanmıyorum fiyat yüksek olsa bende para kazancağım.”şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

  1. Tuğba iyidost 2020-08-19 22:16:19

    Domatesleri tüketici olarak istiyoruz

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası