Tuzluca 100. Yıl Anadolu Lisesi İran'dan madalya ile döndü.

Tarih : 2017-08-17 / Kategori : Genel Haber

Tuzluca 100. Yıl Anadolu Lisesi İran'dan madalya ile döndü.

          İran İslam Cumhuriyetinde 06 ağustos 14 Ağustos 2017 tarihinde 18 incisi düzenlenen matematik olimpiyatlarında Türkiye adına katılan Tuzluca 100 . Yıl Anadolu lisesi altın madalya kazanarak yurda döndü.

 

       İngiltere , Pakistan , Afganistan , Hindistan , Tanzanya , Irak ,Suriye ,Endonazya , Lübnan ,İran ve Türkiye adına Iğdır Tuzluca 100.Yıl Anadolu Lisesi katıldığı yarışmada  başarılı oldular.
          100. Yıl Anadolu Lisesi Okul Müdürü Turkay Otay,”Yarışmaya 10. Sınıflar kategorisin de öğrencilerimiz Baran Yiğit , Muhammet Gökçe , Metin Taştan ile birlikte 100. Yıl Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni  Çetin Yalçın nezaretinde katıldık. 09 Ağustos 2017 tarihinde yapılan yarışmada , Sınavlar bireysel ve takım olmak üzere düzenlenen iki kategoride yapılmış ve bireysel bölümde öğrencilerimizin üçü de aynı sayıda doğru soru cevaplayarak bulundukları kategoride birinci olarak altın madalya kazandılar. Takım halinde yapılan sınavlarda ise üçüncü olarak bronz madalya kazandık.yarışmalar ve ödül törenleri Tahran merkezindeki iki üniversitede yapıldı ve üniversite kampüsleri takımlara tanıtıldı. Ayrıca organizasyon dahilinde İran İslam Cumhuriyetindeki tarihi ve turistik bölgeler belirli bir program dahilinde katılımcılara tanıtıldı.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.