Iğdır Kamu -Üniversite-Sanayi İşbirliği Ön Değerlendirme ve Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2017-08-19 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kamu -Üniversite-Sanayi İşbirliği Ön Değerlendirme ve Tanıtım Toplantısı Yapıldı

       Iğdır Valiliği ile Iğdır Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği, Iğdır İli Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Ön Değerlendirme ve Tanıtım Toplantısı, Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ başkanlığında yapıldı.

 

          Iğdır Polis  toplantı salonunda yapılan toplantıya; Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Iğdır Üniversitesi adına Prof. Dr. Sulhattin YAŞAR Aynı Zamanda Rektör V. Doç. Dr. Ahmet Metin KUMLAY, Yrd. Doç. Dr. Gökhan ŞAHİN, Kamu Kurum Müdürleri, STK Başkanları ve Meslek Odası Temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
            Toplantı Organizasyonunun tamamı Iğdır Valiliği Avrupa Birliği Ve Dış İlişkiler Bürosu Sorumlusu Naciye PARLAR tarafından yapıldı. 
Naciye PARLAR, Bu toplantıyı düzenlemekteki hedefimiz üniversitemiz Proje Ofisi Uzman alanlarını tüm kurumlara tanıtmak, ilimizin yatırımcı portföyünü belirlemek, Iğdır’da Iğdır ili ‘’PROJE OFİSİ ‘’farkındalığı yaratmak, paydaşların uzman ve uzmanlık alanları ile ilgili bilgilerin tek elde toplandığı ‘’IĞDIR İLİ UZMAN HAVUZU’’ veri tabanı oluşturmak, küçük orta, büyük ölçekte projeler üretimine yönelik paydaşları arasında ileriki dönemlerde yapılacak olan eşleştirme çalıştayları için bu toplantının ön değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı olduğunu belirtti.
Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin (KÜSİ) önemini vurgulayarak Iğdır ilimiz kalkınmaya müsait bir il bu kapsamda Kurumlarımızın ortak haraket etmesi gerekiyor. Proje ofisi uzmanlarımız tarafından kurumlarımız bilgilendirmeli projeler üretmeliyiz.“dedi.
Daha sonra Iğdır üniversitesi TTO Koordinatörü ve BSTB İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Korkmaz tarafından yeni kurulan Üniversite Proje Ofisi hakkında tanıtım ve bilgilendirme sunumu yapıldı.    Üniversite Proje Ofisi kapsamında oluşturulan, Iğdır Üniversitesi Uzman Havuzu ve Alanlarının tanıtımı sonrası karşılıklı bilgi alışverişi ile istişare edilen ve yakın zamanda yapılması planlanan KÜSİ Çalıştayı için paydaşların talepleri dinlendi.    
         Ayrıca toplantı sonucunda Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ ’nün talimatıyla Iğdır Valiliği, Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Iğdır Ticaret Borsası ve Iğdır Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği koordinasyonunda tarımsal işletmelerin Iğdır bölgesi için örgütlenmesi ile alakalı çalışmaların yürütülmesi kararı alındı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.